Τιμητική εκδήλωση εις μνήμην της Λύας Τσεριώτη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Τιμητική εκδήλωση εις μνήμην της Λύας Τσεριώτη
Πεμ, 14 Νοε. 2019 12:25
Ο Δήμος Λευκωσίας της απένειμε το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας

Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα ο Δήμος Λευκωσίας διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 εις μνήμην της Λύας Τσεριώτη, η οποία διετέλεσε 20 χρόνια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο της πρωτεύουσας, από το 1986 μέχρι το 2006. Η Λύα Τσεριώτη συμμετείχε σε πολλές επιτροπές του Δήμου ενώ η προσφορά της ήταν πολύτιμη διατελώντας Πρόεδρος της Επιτροπής Προνοίας από το 1997 μέχρι το 2001 και Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής από το 2002 μέχρι 2006.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης απένειμε στις κύριες Άννα Διογένους και Πανδώρα Τσεριώτη, κόρες της τιμωμένης μαζί με τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας για την πολύπλευρη 20ετή δράσης της στον Δήμο Λευκωσίας και το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας αποφάσισε την ονομασία της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας σε αίθουσα «Λύα Τσεριώτη» εις μνήμην της.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης, ανέφερε ότι «για μένα το όνομά της είναι ταυτισμένο και με την πόλη της Λευκωσίας, αλλά και με ένα έργο φιλανθρωπίας τόσο αναγκαίο και τόσο ανθρώπινο ιδιαίτερα μετά τους δύσκολους καιρούς του πολέμου του 1974. Η Λύα έδωσε το παρόν της ταυτόχρονα στην πόλη της που έπρεπε να ανασυνταχθεί, να αποκτήσει και πάλι δυνάμεις και προοπτική, αλλά και σχεδόν στο σύνολο των φιλανθρωπικών και κοινωνικών σωματείων της πόλης μας.

Στην κοινωνία της Λευκωσίας η Λύα ήταν γνωστή για το χιούμορ, την καλή παρέα, τη φιλοξενία, και άφησε πίσω στην οικογένειά της μια παράδοση αγάπης και φροντίδας για τον κόσμο για την οποία δικαίως τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της είναι πολύ περήφανα.»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο φιλμ για τη ζωή της και την πολύπλευρη της δράση στη Λευκωσία, ενώ η Άννα Μαραγκού που εργάστηκαν για πολλά χρόνια μαζί στον Δήμο Λευκωσίας, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της αλλά και στον μεγάλο της φιλανθρωπικό έργο.