Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στο 15ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στο 15ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
Παρ, 15 Νοε. 2019 13:15
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Δημοτικός Σύμβουλος Νεόφυτος Νεοφύτου απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και Προέδρου του Εθνικού Υγειών Πόλεων Κύπρου στο 15ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στο συνέδριο συμμετείχε η Δημοτική Σύμβουλος Κάτια Αγρότου. 
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης υπέγραψε τον Ιούλιο του 2019 στην ιδρυτική συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Σκοπός της Συμφωνίας είναι η θεσμοθέτηση συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση δράσεων στους Δήμους της Κύπρου για προώθηση πολιτικών υγείας για την προαγωγή της υγείας, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο. Άλλοι Δήμοι που υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας είναι Λεμεσού, Πάφου, Στροβόλου, Αγλατζιάς, Λατσιών, Λακατάμιας και Πόλης Χρυσοχούς.