Σε πνεύμα Χριστουγέννων η Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2019) / Σε πνεύμα Χριστουγέννων η Λευκωσία
Τρι, 26 Νοε. 2019 14:50
Σε γιορτινούς ρυθμούς μπαίνει η Λευκωσία. Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» έχει στηθεί και φέτος στο προαύλιο του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας και θα λειτουργήσει από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020. 

Η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημαρχείου, στην Πλατεία Ελευθερίας, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 με πολλές εκπλήξεις, χορωδίες, παρελάσεις από ήρωες, μαζορέτες, πριγκίπισσες, ξυλοπόδαρους, fireshow, μπάντες και φιλαρμονικές.

Από τις 30 Νοεμβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020 στο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο χωριό με τα ξεχωριστά ξύλινα σπιτάκια θα προσφέρονται λιχουδιές, ροφήματα και φαγητά. Στον χώρο θα υπάρχουν carousel, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, πισίνα με βαρκούλες, μπάλες στο νερό waterwalkerz, ιπτάμενα ελεφαντάκια, bungee jumping τραμπολίνα, funfair με τροχό της τύχης, βελάκια, σκοποβολή και κρίκους. Δεν θα λείψει η χριστουγεννιάτικη μουσική, οι χορωδίες, οι ορχήστρες και τα πάρτι με DJ’s γεμίζοντας μουσική και μελωδίες την πόλη. Θα πραγματοποιηθούν επίσης θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, chocolate weekend και πολλά άλλα.

Ο Δήμος Λευκωσίας με το πλούσιο χριστουγεννιάτικο του πρόγραμμα και τις 53 εκδηλώσεις και δράσεις στο προαύλιο του Δημαρχείου αλλά σε άλλες περιοχές της Λευκωσίας δίνει την ευκαιρία σε όλους να νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η είσοδος στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό» και στις εκδηλώσεις σε όλη την πόλη είναι δωρεάν.

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος Λευκωσίας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περπατήσουν στο κέντρο και στις γειτονιές της Λευκωσίας και να συμμετάσχουν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Σύντομα θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα και το facebook του Δήμου. 

Πρόγραμμα Φωταγώγησης Χριστουγεννιάτικου Δέντρου - 7/12 18:00

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 18.00, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο προαύλιο της του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας ζωντανεύει με μια γιορτή κυριολεκτικά αστραφτερή! Η εμπειρία των Χριστουγέννων θα είναι διαφορετική στο μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό, πλημμυρισμένο με φως, μουσική, χορό και φυσικά παιχνίδια. Η Παιδική Χορωδία, η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Λευκωσίας και η Χορωδίας του Αστρινίδειου Ωδείου θα τραγουδάνε γιορτινά τραγούδια. Η εκδήλωση κορυφώνεται με συναυλία από την μπάντα της ΕΛΔΥΚ με ένα άκρως χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Πρόγραμμα:

5:30μ.μ. Χορωδία Παιδιών του Δήμου Λευκωσίας

6:00μ.μ. Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Λευκωσίας
Παρέλαση μαζορέτων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, πριγκιπισσών, ξυλοπόδαρων και άλλων ηρώων με τη συνοδεία των τυμπανιστών Γερίου, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Φανερωμένης και θα κατευθυνθεί προς την Πλατεία Ελευθερίας.

6:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το Αστρινίδειο Ωδείο Κύπρου

7:00μ.μ. Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Fireshow και Άγιος Βασίλης
Χορωδία Ρουσάλια του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου (Rusalia)

7:45 - 8:30μ.μ. Συναυλία από ΕΛΔΥΚ