O Δήμαρχος Λευκωσίας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Κέντρο Λ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / O Δήμαρχος Λευκωσίας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Κέντρο Λ
Παρ, 06 Δεκ. 2019 13:41
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εκ μέρους του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και οι Διευθυντές του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Βίκυ Μπαλωμένου και του Κέντρου Λόγου και Ευφυίας, κ. Κώστας Χατζηθωμάς, ανανέωσαν την συνεργασία τους, υπογράφοντας την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την κάλυψη αναγκών δημοτών Λευκωσίας, μέσω της παροχής εποπτευόμενων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, τόσο στον τομέα της ατομικής συμβουλευτικής όσο και στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης, της λογοθεραπείας και της εργοθεραπείας στα πλαίσια του προγράμματος «Συμβουλευτικό Κέντρο» του Πολυδύναμου Λευκωσίας.   

Το «Συμβουλευτικό Κέντρο» του Πολυδύναμου Λευκωσίας παρέχει τις προαναφερόμενες υπηρεσίες, δωρεάν ή με μειωμένο κόστος, σε όλους τους δημότες που το επιθυμούν. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το σχέδιο  κρατικών ενισχύσεων του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με χορηγία ύψους €8000 ανά έτος. Μέχρι στιγμής για την φετινή χρονιά έχουν λάβει ατομική συμβουλευτική συνολικά 57 άτομα, με μέσο όρο διάρκειας 11 ώρες, ανά περιστατικό, που μεταφράζεται σε 627 ώρες ατομικής συμβουλευτικής. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στον ιδιωτικό τομέα η αγορά αυτών των υπηρεσιών στοιχίζει από €40 έως €80 ανά ώρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η αξία της συγκεκριμένης υπηρεσίας που προσφέρθηκε από το Πολυδύναμο Λευκωσίας μέσα από τη σύναψη τέτοιων συνεργασιών ανέρχεται στις €38.000 κατά μέσο όρο.

Προστιθέμενη αξία, από αυτές και άλλες παρόμοιου τύπου συνεργασίες με εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά Ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Frederick University), αποτελεί το γεγονός ότι το 70% των εξυπηρετούμενων ατόμων/οικογενειών δεν θα ήταν σε θέση να λάβουν ατομική συμβουλευτική ή ειδική εκπαίδευση/λογοθεραπεία/εργοθεραπεία, από τον ιδιωτικό τομέα λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ευχαρίστησε θερμά την κυρία Μπαλωμένου, τον κύριο Χατζηθωμά καθώς και το προσωπικό του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, σχολιάζοντας ότι η συγκεκριμένη συνεργασία διευρύνει τις υπηρεσίες του «Συμβουλευτικού Κέντρου» και ότι θα προσφέρει δωρεάν ή χαμηλού κόστους ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες Λευκωσίας.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας