Μονοδρόμηση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και εφαρμογή άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την καλύτερη λει

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Μονοδρόμηση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και εφαρμογή άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την καλύτερη λει
Παρ, 06 Δεκ. 2019 13:43
Πληροφορείται το κοινό ότι έχει αποφασισθεί σύμφωνα με τους Περί Τροχαίας  Δημοτικούς Κανονισμούς Λευκωσίας και τον Περί Δήμων Νόμο όπως από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 θα τεθούν σε εφαρμογή οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Λεμεσού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Λεμεσού.

1. Μονοδρόμηση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Λεμεσού με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Λεμεσού.
2. Λειτουργία μίας υπερυψωμένης ελεγχόμενης διάβασης πεζών τύπου ΠΕΛΙΚΑΝ στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως μεταξύ των οδών Αδρίας και Δερβενίων
3. Λειτουργία μίας υπερυψωμένης συμβολής των οδών Ερεσσού – Δεληγιάννη –Καλλιπόλεως (ΠΛΑΤΟ), σε συνδυασμό με τη λειτουργία φωτοελεγχόμενης διάβασης πεζών τύπου ΠΕΛΙΚΑΝ παρά τη συμβολή με την οδό Δεληγιάννη.
4. Λειτουργία μιας φωτοελεγχόμενης διάβασης πεζών τύπου ΠΕΛΙΚΑΝ στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως πλησίον της συμβολής της με την οδό Δεινοκράτους.
5. Λειτουργία των φώτων τροχαίας στη διασταύρωση των οδών Καλλιπόλεως – Υπατίας – Χαλκηδόνος
6. Λειτουργία της υπερυψωμένης συμβολής της οδού Υπατίας με τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως (ΠΛΑΤΟ) σε συνδυασμό με τη λειτουργία μίας ελεγχόμενης διάβασης πεζών τύπου ΠΕΛΙΚΑΝ.
7. Λειτουργία μικρού κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Χαλκοκονδύλη και Υπατίας για απαγόρευση των δεξιόστροφων κινήσεων από την οδό Υπατίας προς την οδό Χαλκοκονδύλη.
8. Λειτουργία μίας φωτοελεγχόμενης διάβασης πεζών τύπου ΠΕΛΙΚΑΝ στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως παρά την είσοδο του Κέντρου Παραγωγικότητας.
9. Τροποποίηση της ελεγχόμενης συμβολής των Λεωφόρων Καλλιπόλεως και Λεμεσού με την τοποθέτηση και λειτουργία φωτεινού σηματοδότη ο οποίος θα επιτρέπει τη συνεχή ροή οχημάτων με αριστερόστροφη κίνηση προς τη Λεωφόρο Λεμεσού και με δεξιόστροφη κίνηση προς τη Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄. Η ροή των οχημάτων θα αποκόπτεται αυτόματα (με σήμα που θα δίδεται στο φωτεινό σηματοδότη) στις περιπτώσεις που θα προσεγγίζει τη συμβολή η αντίθετη κατεύθυνση των λεωφορείων.
10. Απαγόρευση της δεξιόστροφης κίνησης από τη Λεωφόρο Λεμεσού προς τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως με αφορμή τη μονοδρόμηση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως.

Μονοδρομήσεις σε δρόμους της περιοχής πέριξ της Λεωφόρου Καλλιπόλεως

1. Μονοδρόμηση τμήματος της οδού Δερβενίων, από τη συμβολή με την οδό Ευθύμιου Χ’’Πέτρου μέχρι τη συμβολή με την οδό Καλλιπόλεως με επιτρεπόμενη κατεύθυνση από την οδό Καλλιπόλεως προς την οδό Ευθύμιου Χ’’Πέτρου.
2. Μονοδρόμηση της οδού Δεληγιάννη, από τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δερβενίων με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Καλλιπόλεως.
3. Αντιστροφή τμήματος της μονόδρομης κατεύθυνσης της οδού Δαμασκηνού από τη συμβολή της με την οδό Ολυμπίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Ολυμπίας.
4. Μονοδρόμηση τμήματος της οδού Δεινοκράτους από τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ολυμπίας με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Καλλιπόλεως.
5. Μονοδρόμηση της οδού Χαλκηδόνος από τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καστοριάς με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Καλλιπόλεως.
6. Μονοδρόμηση της οδού Μεγάλου Κωνσταντίνου από τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Μπουμπουλίνας.
7. Μονοδρόμηση τμήματος της οδού Υπατίας από τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χαλκοκονδύλη με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Καλλιπόλεως.
8. Μονοδρόμηση της οδού Γεώργιου Φραγκούδη από τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χαλκοκονδύλη με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Καλλιπόλεως.
9. Μονοδρόμηση της οδού Αγάθωνος από τη συμβολή της με την οδό Χαλκοκονδύλη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καλλιπόλεως με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Χαλκοκονδύλη.