Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Νορβηγίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Νορβηγίας
Παρ, 21 Φεβ. 2020 13:00
Η Νορβηγία θα συνεχίσει να στηρίζει το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας και να ενισχύει με διαφόρους τρόπους, την καθιερωμένη, διαχρονική, στενή συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, μέσω των ταμείων EEA & Norway Grants, διαβεβαίωσε ο Πρέσβης της Νορβηγίας Frode Overland Andersen, το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης και ο πρέσβης κ. Andersen μεταξύ άλλων, συζήτησαν τη συνεργασία τους και την έναρξη της υλοποίησης του πολύ σημαντικού έργου «Solidarity Network Nicosia In Action NicInAct», το οποίο θα υλοποιήσει το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας με πλήρη χρηματοδότη από τα Νορβηγικά Ταμεία. Το έργο είναι ένα από τα προεπιλεγμένα έργα, που θα χρηματοδοτηθούν την περίοδο 2014-2021 από τον εν λόγω χρηματοδοτικό μηχανισμό.

«Είναι εξαιρετικής σημασίας για εμάς η επιτυχημένη υλοποίηση του «Κέντρου» καθώς μας ενδιαφέρει η προώθηση της κοινωνικής ένταξης ή επανένταξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Εμπιστευόμαστε τη λειτουργία του σε ένα οργανισμό με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν και ανυπομονούμε να συνεργασθούμε με την ίδια επιτυχία στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Andersen.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη της Νορβηγίας και τον διαβεβαίωσε ότι η διατήρηση της συνεργασίας καθώς και η επιτυχής υλοποίηση του έργου είναι κοινός στόχος.

Το «Solidarity Network» θα λειτουργεί ως «One Stop Shop» συμβουλευτικών υπηρεσιών και θα παρέχει καινοτόμες και διευρυμένες συμβουλεύτηκες υπηρεσίες. Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα συγκεντρωθούν όλες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας και των ΜΚΟ που εδρεύουν στη Λευκωσία, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και εξυπηρέτηση των δικαιούχων. Ο χώρος θα είναι ανοικτός και διαθέσιμος για αξιοποίηση, από την κοινωνία των πολιτών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, η Δρ. Μαρία Φόλα, Σύμβουλος των ΕΕΑ Grants και η κα Ρούλα Γεωργοπούλου, Υπεύθυνη του Πολυδύναμου Κέντρου.