Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19
Τρι, 24 Μαρ. 2020 14:10
Σε συνέχεια του διαγγέλματος του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη της 23ης Μαρτίου 2020, ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει τα ακόλουθα πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19:

Από τις 18:00 της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου 2020 θα παραμείνουν κλειστοί οι ακόλουθοι χώροι στο Δήμο Λευκωσίας:

1. Όλα τα πάρκα και όλοι οι παιδόποτοι, συμπεριλαμβανομένου του Γραμμικού Πάρκου στον Πεδιαίο, του Γραμμικού Πάρκου Καϊμακλίου και του Δημοτικού Κήπου.

2. Οι ανοικτοί χώροι άθλησης, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου Τροχοσανίδας στο Αθλητικό Πάρκο Αγίου Ανδρέα και τα γήπεδα μπάσκετ εντός του Γραμμικού Πάρκου Καϊμακλιού.

3. Οι δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, όπως πλατείες.

4. Τερματίζεται, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, η Υπαίθρια Λαϊκή Αγορά και το παζαράκι που πραγματοποιούνται στο χώρο στάθμευσης «ΟΧΙ» και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πλανοδιοπώληση.

Επίσης με βάση το διάταγμα:

5. Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

6. Απαγορεύεται το έθιμο της "λαμπρατζιάς" με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό.

Σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας οι Τροχονόμοι και οι Ειδικοί Αστυνομικοί του Δήμου Λευκωσίας θα βοηθούν και θα προχωρούν σε συστάσεις με στόχο να συμβάλουν στην εφαρμογή του διατάγματος.

Θα συμβάλουν επίσης στην εφαρμογή του διατάγματος όσον αφορά την αναστολή των εργασιών των εμπορικών καταστημάτων ενώ στην περίπτωση που επιχειρήσεις παραβιάζουν το διάταγμα θα ενημερώνεται η Αστυνομία για τις ανάλογες ενέργειές της λόγω αρμοδιότητας.

Αναφορικά με τη Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου, αυτή θα λειτουργεί και θα λαμβάνονται μέτρα προστασίας των καταναλωτών στην είσοδο.

Όσον αφορά τη Χονδρική Αγορά, θα επιτρέπεται η είσοδος σε προμηθευτές των χοντρεμπόρων και σε υπαλλήλους υπεραγορών και φρουταριών για προμήθεια από τους χοντρέμπορους μόνο.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στις 18 Μαρτίου 2020 παραμένουν σε ισχύ εκτός από την τέλεση Πολιτικών Γάμων που αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Ο Δήμος Λευκωσίας με τη σειρά του καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν οποιεσδήποτε αχρείαστες μετακινήσεις.