Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει διαφοροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει διαφοροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19
Δευ, 04 Μαϊ. 2020 11:50
Σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στις 29 Απριλίου 2020 και των λεπτομερών ανακοινώσεων των αρμόδιων Υπουργών στις 30 Απριλίου 2020, ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει διαφοροποίηση των μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Επισκέψεις στα γραφεία και τους χώρους του Δήμου Λευκωσίας θα γίνονται μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και προηγούμενη συνεννόηση με τους αρμόδιους λειτουργούς. Οι επισκέπτες παρακαλούνται όπως χρησιμοποιούν μάσκα και γάντια.

Επαναλειτουργούν οι ακόλουθες υπηρεσίες του Δήμου από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020:
1. Οι πληρωμές στο Ταμείο του Δήμου. (ωράριο: 8:00 – 14:30)  
2. Οι πολιτικοί γάμοι (με περιορισμένο αριθμό ατόμων και με αυστηρά μέτρα προστασίας)
3. Η παραλαβή / έκδοση αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και του Υγειονομικού Πιστοποιητικού και η εξυπηρέτηση κοινού. Η παραλαβή / έκδοση άδειας καπνού, η άδεια σκύλου και η έκδοση Αδειών Πλανοδιοπώλησης
4. Η έκδοση και ανανέωση μηνιαίων καρτών για τους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης θα γίνεται από το Δημοτικό Ταμείο στην οδό Παλιάς Ηλεκτρικής  και όχι από την Πλατεία Ελευθερίας όπως γινόταν προηγουμένως
5. Το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Κλάδου Ανάπτυξης θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες όπως προηγουμένως, δηλαδή 11:00 με 13:00. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται για θέματα που δεν χρειάζονται άμεση επαφή/ συζήτηση με το κοινό και τους μελετητές και θα περιλαμβάνει:
• Προσκόμιση συμπληρωματικών εγγράφων για πολεοδομικές / οικοδομικές άδειες.
• Παραλαβή εγγράφων / αδειών από το κοινό.
• Προσκόμιση νέων αιτήσεων. Οι αιτήσεις θα αφήνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης και δεν θα γίνεται έλεγχος πληρότητας την ίδια ώρα. Ο έλεγχος και η καταχώρηση της αίτησης θα γίνεται την επόμενη και θα συζητούνται τηλεφωνικά με τον μελετητή  τυχόν ελλείψεις και το ποσόν των δικαιωμάτων ώστε να γίνεται η πληρωμή, και να καταχωρείται η αίτηση.
• Πληρωμές με επιταγές μόνο μπορούν να γίνονται στο γραφείο εξυπηρέτησης. Για αποφυγή ταλαιπωρίας το κοινό προ τρέπεται να κάνει εγγραφή στο e- λευκωσία ώστε να διευθετεί τις πληρωμές των δικαιωμάτων για έκδοση άδειών ηλεκτρονικά.

Για πληροφορίες σε σχέση με πολεοδομικές και οικοδομικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, το κοινό και οι μελετητές παρακαλούνται να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στην πιο κάτω διεύθυνση adeies@nicosiamunicipality.org.cy.
Η Υπαίθρια Λαϊκή Αγορά και το παζαράκι που πραγματοποιούνται στο χώρο στάθμευσης «ΟΧΙ» θα λειτουργήσουν κανονικά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών. 

Στη Χονδρική Aγορά θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε προμηθευτές των χοντρεμπόρων και σε υπαλλήλους υπεραγορών και φρουταριών για προμήθεια από τους χοντρέμπορους.

Η Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνονται μέτρα προστασίας των καταναλωτών.

Οι πεζόδρομοι και οι πεζόδρομοι εντός των πάρκων, δηλαδή εντός του Γραμμικού Πάρκου στον Πεδιαίο και του Γραμμικού Πάρκου Καϊμακλίου, θα είναι ανοικτοί για ατομική άσκηση, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα (εξαιρούνται τα ανήλικα παιδιά). 

Τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας θα επαναλειτουργήσουν από την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 με τη διαδρομή λ1, με δρομολόγια ανά 40 λεπτά, με έναρξη πρώτου δρομολογίου 7:30 το πρωί και τελευταίο δρομολόγιο 23:50.

Τα προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και του Ανοικτού Σχολείου δεν θα λειτουργήσουν μέχρι νεότερων ανακοινώσεων αρμόδιων υπουργείων (εκτός των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται διαδικτυακά). Συνεχίζουν τη λειτουργία τους το πρόγραμμα Κατ’ οίκον Φροντίδα Ενήλικων και οι έκτακτες δράσεις προς ευάλωτους Δημότες, οι οποίοι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξασφάλισης βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Οι Τροχονόμοι και οι Ειδικοί Αστυνομικοί του Δήμου Λευκωσίας θα συνεχίσουν να βοηθούν και θα προχωρούν σε συστάσεις με στόχο να συμβάλουν στην εφαρμογή των μέτρων.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν καθημερινά να εργάζονται για την απολύμανση, καθαριότητα και συντήρηση της πόλης.  

Υπενθυμίζεται και συστήνεται ότι οι πληρωμές μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στο https://www.nicosiamunicipality.org.cy/
 
Ενστάσεις για τα Τέλη Σκυβάλων, Επαγγελματικής Άδειας και Δικαιωμάτων για Διατήρηση / Χρήση Επαγγελματικού Υποστατικού μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο municipality@nicosiamunicipality.org.cy ή στο φαξ 22752311.

Επιστολές, αιτήματα και ενστάσεις μπορεί να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση municipality@nicosiamunicipality.org.cy

Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 22797000, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη 22797007 και να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy και το https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality/

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μία φορά τους πολίτες να αποφεύγουν οποιεσδήποτε αχρείαστες μετακινήσεις.