Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Ομήρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Ομήρου
Παρ, 05 Ιουν. 2020 13:00
Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στη Λεωφόρο Ομήρου, η οποία θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και για την επιδιόρθωση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων στο τρίγωνο Ομήρου – Ευαγόρου – Αναστασίου Γ. Λεβέντη.  «Το Σαββατοκύριακο συνεργεία του εργολάβου θα προβούν σε νέα ασφαλτόστρωση στα τμήματα των λεωφόρων αυτών, θα γίνει η οριζόντια σήμανση και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 όλα θα είναι έτοιμα για να δοθούν προς χρήση, διευκολύνοντας την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης». Όπως εξήγησε ο κ. Γιωρκάτζης, το τμήμα της Λεωφόρου Ομήρου που θα δοθεί στην κυκλοφορία βρίσκεται πάνω από τον υπό κατασκευή υπόγειο χώρο στάθμευσης, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό έργο που παραδίδουμε στους δημότες μας μέσα σε μία βδομάδα, μετά την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους - Ευαγόρου».

Πέραν της αισθητικής αναβάθμισης του τμήματος της Λεωφ. Ομήρου που παραδίδεται στο κοινό, έχουν κατασκευαστεί μεγάλα πεζοδρόμια και έχει τοποθετηθεί οδικός φωτισμός υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τύπου LED. Η Λεωφόρος Ομήρου διαθέτει τρείς μονόδρομες λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Στασίνου και Ευαγόρου.

Οι κυκλοφοριακές διευθετήσεις στη Λεωφ. Ευαγόρου και Α. Γ. Λεβέντη θα επανέλθουν στις ρυθμίσεις πριν την έναρξη του έργου του υπόγειου Στάθμευσης της Λεωφ. Ομήρου, δηλαδή, η Λεωφ. Ευαγόρου (Τμήμα) θα είναι μονόδρομης κυκλοφορίας με κατεύθυνση τη Λεωφ. Μακαρίου Γ’ και Ευαγόρου (προς το Υπουργείο Οικονομικών). Η Λεωφ. Α. Γ. Λεβέντη θα παραμείνει μονόδρομος με κατεύθυνση προς Μακαρίου Γ’ και δεξιόστροφη μόνο κατεύθυνση προς Λεωφ. Ευαγόρου. Κατά συνέπεια, η αριστερόστροφη κατεύθυνση προς Λεωφ. Στασίνου καταργείται.

Προσωρινές κυκλοφοριακές διευθετήσεις για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της Λεωφόρου Ευαγόρου (τμήμα) και της Αναστασίου Γ. Λεβέντη

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν, αφαίρεση / επίστρωση ασφάλτου και οριζόντια σήμανση, από την συμβολή της Λεωφ. Ομήρου με τη Λεωφ. Α. Γ. Λεβέντη και την Πλατεία Σολωμού, μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. Στασίνου και τη Λεωφ. Ευαγόρου,  (συμπεριλαμβανομένων των οδών Α. Γ. Λεβέντη, Ευαγόρου και συμβολής Α. Λεβέντη - Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ - Ευαγόρου).  
Κατά την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, θα ισχύουν οι πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
• Κλείσιμο της συμβολής των Λεωφ. Ομήρου - Α. Γ. Λεβέντη - Πλατεία Σολωμού και ακολούθως το υπόλοιπο επηρεαζόμενο τμήμα.
• Κλείσιμο διέλευσης οχημάτων από την οδό Διαγόρου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Ομήρου.
• Κλείσιμο μιας λωρίδας διέλευσης οχημάτων της οδού Αιγύπτου, από τον κυκλικό κόμβο πύλης Πάφου, για αποφυγή διέλευσης οχημάτων με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Ομήρου.
• Κλείσιμο της Πλατείας Σολωμού από συμβολή της με τις οδούς Ρηγαίνης - Κωστάκη Παντελίδη - Βουλγαροκτόνου, με προτεινόμενη παράκαμψη μέσω τηε οδού Ρηγαίνης.
• Κλείσιμο διέλευσης οχημάτων από τη συμβολή της Λεωφ. Στασίνου με την οδό Αρνάλδας μέχρι τη συμβολή των Λεωφ. Στασίνου - Ευαγόρου - Ομήρου, με προτεινόμενες παρακάμψεις τις οδούς  Μπουμπουλίνας και Αρνάλδας
• Κλείσιμο της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την συμβολή της με την οδό Αρνάλδας μέχρι τον φωτοελεγχόμενο κόμβο των Λεωφ. Α. Γ. Λεβέντη - Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ - Ευαγόρου, με προτεινόμενη παράκαμψη μέσω των οδών Μνασιάδου – Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας
• Κλείσιμο της Λεωφόρου Ευαγόρου από τον φωτοελεγχόμενο κόμβο των Λεωφ. Α. Γ. Λεβέντη - Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ – Ευαγόρου μέχρι πριν τη συμβολή της Λεωφ. Ευαγόρου με την οδό Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας