Διαδικτυακή παρουσίαση του έργου iNicosia

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Διαδικτυακή παρουσίαση του έργου iNicosia
Τρι, 23 Ιουν. 2020 15:15
Η ενσωμάτωση των “έξυπνων” τεχνολογιών στην καθημερινότητα του πολίτη, προσφέρει τη δυνατότητα για νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το iNicosia αποτελεί το πρώτο έργο ναυαρχίδα (flagship project) του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και Τεχνολογία RISE και έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιακού διδύμου(digital twin) της Λευκωσίας το οποίο αποτελεί μία τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση της πόλης, με δεδομένα έξυπνης πόλης σε πραγματικό χρόνο.

Η ψηφιακή αναπαράσταση της Λευκωσίας,  θα προσφέρεται για πειραματισμό και μοντελοποίηση ώστε να μπορούν να σχεδιάζονται και να δοκιμάζονται με ακρίβεια λύσεις οι οποίες θα εφαρμόζονται στη συνέχεια στην πραγματική πόλη.

Με μια ολιστική προσέγγιση το iNicosia, ενισχύεται από την εμπειρογνωμοσύνη διάφορων ερευνητικών ομάδων του κέντρου που δραστηριοποιούνται σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, ανάλυσης δεδομένων, εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, μηχανικής μάθησης κ.α.

Ο Δρ. Δημήτρης Αντωνιάδης, είναι επικεφαλής της ομάδας DARE (Digitally Enhanced Urban Environments) στο RISE και θα παρουσιάσει τις διάφορες πτυχές του έργου, τα αναμενόμενα οφέλη και τα επόμενα βήματα.

To webinar θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 14:00. Για να εγγραφείτε στο webinar χρειάζεται να εγγραφείτε ΕΔΩ. Η παρουσίαση θα είναι στα αγγλικά.