Δήμος Λευκωσίας - Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες λόγω της πανδημίας

Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες λόγω της πανδημίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2020) / Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες λόγω της πανδημίας
Παρ, 03 Ιουλ. 2020 14:12
Ο Δήμος Λευκωσίας έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την προσφορά με κάθε μέσο προς τους συνανθρώπους μας, ανακοινώνει τη δωρεάν παραχώρηση των πολιτιστικών χώρων σε καλλιτέχνες για προβολή και παραγωγή πολιτιστικών δράσεων, με στόχο τη στήριξη τους λόγω της πανδημίας.
 
Συγκεκριμένα τα μέτρα του Δήμου Λευκωσίας αφορούν τη δωρεάν παραχώρηση των πιο κάτω χώρων όσον αφορά το ενοίκιο, απαλλαγή από το φόρο θεάματος, παροχή τεχνικής βοήθειας με εργατικό προσωπικό και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος προς τους καλλιτέχνες. 
 
Τα πιο πάνω μέτρα αφορούν την περίοδο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020, με διάρκεια εκδήλωσης μέχρι και 5 συνεχόμενες ημέρες.
 
  1. Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη
  2. Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας
  3. Αίθουσα Ειρήνης (τέρμα Λήδρας)
  4. Πολιτιστικό Κέντρο Μύλοι στο Καϊμακλί
  5. Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή
 
Η προσφορά αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε καλλιτέχνες με δράσεις πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου και όχι για εμπορικούς σκοπούς.
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να απευθυνθούν γραπτώς αποστέλλοντας τα στοιχεία τους, το σκοπό της εκδήλωσης, τις προτεινόμενες ημερομηνίες και το χώρο προτίμησης, είτε ηλεκτρονικά στο CulturalService@nicosiamunicipality.org.cy, είτε με φαξ στο 22680905, είτε τηλεφωνικά στα τηλ. 22797653, 22797869, 22797691.
 
Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία παραλαβής του αιτήματος και διαθεσιμότητας των χώρων.
 
Νοείται ότι ο Δήμος Λευκωσίας θα ακολουθήσει τις υποδείξεις και τα διατάγματα της Κυβέρνησης, τα οποία έχουν ανακοινωθεί ή πρόκειται να ανακοινωθούν για προστασία των πολιτών από την πανδημία.