Ενημέρωση για την κυκλοφοριακή κατάσταση πέντε μέρες μετά την έναρξη του έργου ανάπλασης της Μακαρίο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ενημέρωση για την κυκλοφοριακή κατάσταση πέντε μέρες μετά την έναρξη του έργου ανάπλασης της Μακαρίο
Παρ, 17 Ιουλ. 2020 14:05
Έχουν περάσει πέντε μέρες μετά το κλείσιμο της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη συμβολή με τις οδούς Αφροδίτης - Στασάνδρου (κτήριο 360) και την έναρξη των εργασιών ανάπλασης του συγκεκριμένου τμήματος.

Μέλη του προσωπικού του Δήμου Λευκωσίας σε συνεργασία με την Τροχαίας Λευκωσίας βρίσκονται σε διάφορα κομβικά σημεία της περιοχής, παρακολουθούν την κατάσταση και βοηθούν στη διαχείριση και ρύθμιση του κυκλοφοριακού όπου χρειάζεται. Αυτές τις πρώτες μέρες οι διαδρομές που επιλέγει το κοινό δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει/σταθεροποιηθεί κάτι που αναμένουμε να συμβεί στις επόμενες μέρες.

Σε σχέση με την τροχαία κίνηση εντοπίζονται δύο σημεία καθυστέρησης της κυκλοφορίας, στα φώτα Γαβριηλίδη και στην συμβολή της οδού Κρήτης με Στασάνδρου.

Όσο αφορά το πρώτο σημείο έχουν ήδη γίνει ρυθμίσεις στα φώτα τροχαίας ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.

Για διευκόλυνση της ομαλότερης κυκλοφορίας στην οδό Κρήτης έχει ήδη ακυρωθεί η στάθμευση στη δεξιά πλευρά ώστε να υπάρχει ικανοποιητικό πλάτος για την ασφαλέστερη και ομαλότερη διέλευση των οχημάτων.

Παράλληλα έχει μελετηθεί και θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση φώτων τροχαίας στη συμβολή της με τη Στασάνδρου.

Τόσο οι  οδοί Στασάνδρου, Πινδάρου, Μπουμπουλίνας, όσο οι λεωφόροι Μακαρίου (βόρειο τμήμα), Στασίνου, Ομήρου και Ευαγόρου λειτουργούν ικανοποιητικά.

Στις αρχές της βδομάδας έχει οριστεί συνάντηση του Δήμου Λευκωσίας με τους αρμόδιους της Τροχαίας Αρχηγείου και Λευκωσίας για να αξιολογηθεί η κατάσταση του κυκλοφοριακού και όπου χρειάζεται να γίνουν διορθωτικές ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν τη Μακαρίου ως προορισμό και θέλουν να επισκεφτούν καταστήματα ή και γραφεία της περιοχής, μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν. Όλοι οι χώροι στάθμευσης γύρω από τη Μακαρίου παραμένουν σε λειτουργία και προσβάσιμοι στο κοινό.