Για πρώτη φορά στην Κύπρο θα λειτουργήσει ένα πραγματικό Κέντρο Αλληλεγγύης και Δικτύωσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Για πρώτη φορά στην Κύπρο θα λειτουργήσει ένα πραγματικό Κέντρο Αλληλεγγύης και Δικτύωσης
Σαβ, 25 Ιουλ. 2020 15:35
Έργο σταθμός για το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας “Solidarity Network Nicosia in Action- NicInAct”.

Το “Solidarity Network Nicosia in Action- NicInAct”, το οποίο θα στεγαστεί στο Αρχοντικό Ζεμενίδη: 

Α) Από τη μία θα λειτουργεί ως ανοικτό κέντρο φιλοξενίας της κοινωνίας των πολιτών και οργανώσεων με κοινούς στόχους με αυτούς του Πολυδύναμου (κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων), όπου θα προωθείται ο διάλογος και οι συνεργασίες μεταξύ των ΜΚΟ με στόχο την ολιστική εξυπηρέτησή των ευάλωτων ομάδων.

Β) Από την άλλη θα γίνει ένα κέντρο αλληλεγγύης και δικτύωσης που θα λειτουργεί ως one stop shop συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Κέντρο θα παρέχει ολιστικές υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και θα απασχολεί κοινωνικό λειτουργό στο δρόμο, ψυχολόγο, σύμβουλο απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, νομικό και λογιστικό σύμβουλο. Επιπλέον, θα παρέχει υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων, εκπαιδευτικά εργαστήρια κλπ.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (Διαχειριστική Αρχή) Θεοδόσης Τσιόλας, υπέγραψαν σήμερα 23 Ιουλίου 2020, το συμβόλαιο του έργου «σταθμός» για το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας το ‘Solidarity Network Nicosia In Action NicInAct’, που σηματοδοτεί την επέκταση των πλούσιων δράσεων κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Λευκωσίας. Για την υλοποίηση του έργου το Πολυδύναμο θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Νορβηγίας (Norway Grants) (85%) και από την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2021. Η Νορβηγία συνεχίζει να στηρίζει το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας και να ενισχύει με διαφόρους τρόπους, την καθιερωμένη, διαχρονική, στενή συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Τσιόλας μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τη συνεργασία τους και την έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού έργου κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων, που στόχο έχει, εκτός από τις πολύπλευρες καινοτόμες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και τη στήριξη της κοινωνίας των πολίτων, να διαμορφώσει ένα μοντέλο διασύνδεσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που εδρεύουν στο Δήμο Λευκωσίας.

Iceland.JPG        Republic.JPG

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Νορβηγίας (Norway Grants) (85%) και από την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2021
Το έργο υλοποιείται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας