«Νύχτες Καλοκαιριού 2020»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / «Νύχτες Καλοκαιριού 2020»
Παρ, 24 Ιουλ. 2020 14:05
Με τις εκδηλώσεις “Νύχτες Καλοκαιριού 2020” ο Δήμος Λευκωσίας προσφέρει φέτος το καλοκαίρι ξεχωριστές βραδιές σε όσους θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα, ζωντανεύοντας τις πλατείες, τις συνοικίες  και τις γειτονιές με μουσική, χορό και θέατρο κατά τους μήνες Ιούλιο (τέλος), Αύγουστο και Σεπτέμβριο. 

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία να αφεθούν στη μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και  να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, ο θεσμός «Νύχτες Καλοκαιριού 2020» δίνει βήμα έκφρασης και παρουσίασης του καλλιτεχνικού έργου των δημιουργών, εμπλουτίζοντας έτσι τα πολιτιστικά δρόμενα της πόλης μας.

Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με ποικίλο μουσικό ρεπερτόριο, έντεχνο ελληνικό, παραδοσιακό και ελαφρολαϊκό τραγούδι, χορό και θέατρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. «Τα τραγούδια της Μεγάλης Οθόνης» Τετάρτη 29 Ιουλίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο κινηματογράφος και η μουσική σκηνή δίνουν ραντεβού σε μια παράσταση εμπνευσμένη από τις αθάνατες, διαχρονικές μελωδίες και τραγούδια της μεγάλης οθόνης. Ερμηνεύουν Κούλης Θεοδώρου και Μαρία Θεοδότου.

2. Το Kyprothen Trio παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Ιουλίου, στην Πλατεία Φανερωμένης, την πρόσφατη μουσική παράσταση τους καθώς και fusion music, jazz με επιρροές από κυπριακά και ελληνικά τραγούδια.

3. «Παν●Σελήνη» μύθοι, θρύλοι, τραγούδια, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Μια μουσική παράσταση με τραγούδια και κείμενα που αφορούν το φεγγάρι και την πανσέληνο που θα είναι η βραδιά της με την Έλενα Χατζηαυξέντη. Μαζί της ο Γιάννης Κουτής στο ούτι και κιθάρα και ο Ανδρέας Παπαπέτρου, πιάνο και ακορντεόν.   Special guest ο αστροφυσικός Γιώργος Νικολάου. 

4. Με μουσική βραδιά από έντεχνη μουσική, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, για πρώτη χρονιά στον περίβολο της Εκκλησίας Αγίων Ομολογητών. Τα δίδυμα αδέλφια Παναγιώτης και Ανδρέας Καραμαλλάκης μαζί με τον ταλαντούχο στο βιολί Φοίβο Σταύρου μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη από ελληνική δισκογραφία και τις δικές τους διασκευές σε έντεχνο ρεπερτόριο.

5. Μουσική βραδιά με την Μαρίνα Πουρίτα, την Τρίτη 25 Αυγούστου στο Δημοτικό Κήπο.  Κονσέρτο με τίτλο «Κάτω από τον ουρανό της Λευκωσίας», με τραγούδια από όλο τον κόσμο, ελληνικά, έθνικ, τσιγγάνικα, τζάζ, λάτιν, πόπ όπερα με τραγούδι και πιάνο κ.α.

6. Μουσική βραδιά αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα & Σταύρο Κουγιουμτζή «Που πας χωρίς αγάπη», την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στην Πλατεία της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.  Από τους Ευθύμιο Παπαδόπουλο στο τραγούδι και στη κιθάρα, τον Γιώργο Αντωνίου στο μπουζούκι και στο βιολί, το Σταύρο Σταύρου στο πιάνο και την Νάσια Τραχωνίτου στα Φλάουτο και ερμηνεία. 

Ταυτόχρονα στο χώρο θα γίνεται παρουσίαση κατασκευής του παραδοσιακού «Καπουθκιώτικου ψαθιού» με φλούδι και έκθεση ψάθινων κατασκευών, από μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής του Κοινοτικού Συμβουλίου Καπουτίου.

7. Θεατρική Παράσταση – φαρσοκωμωδία  «Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίππερ» την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κήπο από το θέατρο «Αντίλογος» και τη θεατρική ομάδα  «Σόλο για τρείς».  Μια κωμωδία που παίζεται στα θέατρα σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

8. Μουσική βραδιά «Νύχτα Μαγική» από το μουσικό σχήμα «Η ρεμπέτικη παρέα» την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Παλλουριώτισσας.  Μία νύχτα μαγική σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά Σμυρνέϊκα, ρεμπέτικα και αρχοντορεμπέτικα τραγούδια.  Στο τραγούδι ο Πέτρος Πέτρου, στην κιθάρα και τραγούδι η Μαριλένα Πέτρου και στο μπουζούκι ο Γιάννος Ιωάννου.

9.  Χορευτική Περιδιάβαση στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Ο Λαογραφικός όμιλος «Γρηγόρη Ασσιώτη - Ομόνοια Άσσιας» θα ξεκινήσει από το άνοιγμα Λήδρας και Ονασαγόρου και θα πορευτεί χορευτικά στους πεζόδρομους.

10.  Μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη «Οι δρόμοι του Αρχάγγελου» την Πέμπτη  24 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Φανερωμένης. Από τη χορωδία του Δήμου Λευκωσίας. Στο πιάνο ο Σάββας Σάββα και στο τραγούδι ο Κούλης Θεοδώρου και Μαρία Θεοδότου. 

Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 8:30μμ.

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ισχύουν οι πιο κάτω κανονισμοί:

1. Στις εκδηλώσεις μπορούν να παρευρεθούν μόνο όσοι προκρατήσουν θέσεις και εξασφαλίσουν τηλεφωνικώς ΚΩΔΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΥ, τον οποίο πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν στην είσοδο, στον υπεύθυνο της εκδήλωσης κατά την προσέλευση τους στον χώρο το αργότερο μέχρι τις 20:15. Τηλέφωνο 22797201 (9:00 - 14:00).
2. Η δήλωση ονόματος και αριθμός τηλεφώνου είναι υποχρεωτική στον χώρο της εκδήλωσης για σκοπούς ιχνηλάτησης, εάν χρειαστεί.

3. Οι θεατές πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις όπως ορίζονται στα μέτρα προφύλαξης και προτρέπονται να χρησιμοποιούν μάσκα στις μετακινήσεις τους αλλά δεν υποχρεούνται να τη φοράνε ενώ είναι καθήμενοι. Να αποφεύγονται επίσης οι άσκοπες μετακινήσεις στο χώρο των εκδηλώσεων εκτός και εάν είναι απαραίτητες.

4. Νοείται ότι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα υγιεινής όπως έχουν εξαγγελθεί από το κράτος.

5. Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται βάσει των σημερινών συνθηκών, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν στην πορεία και επομένως αντίστοιχη θα είναι και η αλλαγή πλεύσης σε ό,τι σχεδιάζεται από το Δήμο σε σχέση με την οργάνωση των Καλλιτεχνικών δράσεων.