Επίσκεψη Μελών του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ) στον Δήμαρχο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Επίσκεψη Μελών του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ) στον Δήμαρχο Λευκωσίας
Τρι, 28 Ιουλ. 2020 14:24
Συνάντηση Μελών του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ) με τον Δήμαρχο Λευκωσίας για τη λειτουργία του κέντρου φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ) κ. Πέτρος Μάρκου και η κα Μαίρη Κατσιολούδη σε συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες του Συνδέσμου προς το Δήμο Λευκωσία, τον Δήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για τη σημαντικότατη βοήθεια στην αποκατάσταση της διατηρητέας οικοδομής στην οδό Αγίου Μάρωνα 24 στην Εντός των Τειχών πόλη. Η κατοικία θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία κέντρου φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία.

Η συγκεκριμένη κατοικία εφάπτεται στο υφιστάμενο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Φαβιέρου του Συνδέσμου, που είναι επίσης διατηρητέο κτήριο και είχε αναπαλαιωθεί παλαιότερα από το Σύνδεσμο.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Φαβιέρου εξυπηρετεί σήμερα 20 άτομα, ενώ η επέκταση με το νέο κτήριο θα αυξήσει τη χωρητικότητα του κέντρου για εισδοχή ακόμη 8-10 ατόμων.

Σε τμήμα του νέου κτηρίου θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης προσωπικού για άτομα με βαριά αναπηρία σε παγκύπρια βάση.