Δήμος Λευκωσίας - Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαιρετίζει την υπογραφή των συμβολαίων για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου,
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαιρετίζει την υπογραφή των συμβολαίων για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου,

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαιρετίζει την υπογραφή των συμβολαίων για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου,


30 Ιουλ. 2020 14:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης χαιρετίζει την υπογραφή των συμβολαίων για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα, οδού Εθνικής Φρουράς και ενδιάμεσων δρόμων. «Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τα έργα της Καλλιπόλεως και της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου, που αποτελούν πρόνοιες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας (ΟΣΚΛ) θα βοηθήσουν στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Λευκωσίας και θα αλλάξουν την εικόνα του Κέντρου της πρωτεύουσας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Γιωρκάτζης.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι από το Σάββατο 1η Αυγούστου μέχρι και τις 3 Αυγούστου το πρωί ο κόμβος των Λεωφόρων Μακαρίου, Σπύρου Κυπριακού και Διγενή Ακρίτα θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης των υποδομών κοινής ωφελείας. Στον κόμβο αυτό θα γίνονται εργασίες μέχρι τις 13 Αυγούστου 2020.

Το Συμβόλαιο συνολικού κόστους €2.248.000 πλέον ΦΠΑ υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Σωκράτης Ζαπίτης, και εκ μέρους της Εταιρείας «Cyfield Construction Ltd», ο Διευθυντής της Εταιρείας Γεώργιος Χρυσοχός, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου.

Το Έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, την ανάπλαση της Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μακαρίου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, την ανακατασκευή της οδού Εθνικής Φρουράς καθώς και εργασίες κυκλοφοριακής ύφεσης στους ενδιάμεσους δρόμους μεταξύ των Λεωφόρων Μακαρίου και Καλλιπόλεως.

Η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου αφορά τη μονοδρόμηση της Λεωφόρου Μακαρίου με κατεύθυνση από νότο προς βορρά, με κύριες εργασίες την αφαίρεση και επανατοποθέτηση της επιφανειακής στρώσης ασφάλτου, την εγκατάσταση νέων φώτων τροχαίας και την τοποθέτηση νέας κάθετης και οριζόντιας σήμανσης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Λεωφόρος Μακαρίου θα έχει συνολικά τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας: δύο λωρίδες κυκλοφορίας για λεωφορεία και ποδήλατα με αμφίδρομη κίνηση και δύο λωρίδες κυκλοφορίας για οχήματα με μονόδρομη κατεύθυνση από νότο προς βορρά.