Δύο νέες εκθέσεις «Οι Παραδοσιακές Τεχνικές της Χαρακτικής» και «Το Χρώμα» στο Δημοτικό Μουσείο Χαρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Δύο νέες εκθέσεις «Οι Παραδοσιακές Τεχνικές της Χαρακτικής» και «Το Χρώμα» στο Δημοτικό Μουσείο Χαρα
Δευ, 31 Αυγ. 2020 13:25
Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία εμπλουτίζεται και παρουσιάζει από την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου δύο σημαντικές εκθέσεις, με 80 έργα  από την συλλογή του Μουσείου: Την ετήσια έκθεση με θέμα  «Οι Παραδοσιακές Τεχνικές της Χαρακτικής» και την περιοδική έκθεση με θέμα «Το Χρώμα».

Στην ετήσια έκθεση εκτίθενται 50 έργα της συλλογής του Μουσείου, από τον 16ον  αιώνα μέχρι και σύγχρονα έργα. Επεξηγηματικά κείμενα βοηθούν τον επισκέπτη να κατανοήσει την πολύμορφη διάσταση της χαρακτικής, χάρη στις πολλές  μεθόδους των 3 βασικών παραδοσιακών τεχνικών της.

Ένα πιεστήριο χαρακτικής στο Μουσείο, θα βοηθήσει να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο εκτύπωσης έργων χαρακτικής. Χαρακτικές μήτρες, εργαλεία χάραξης και εκτύπωσης, καθώς και βιβλία εικονογραφημένα με χαρακτικά, είναι μερικά από τα εκθέματα σε βιτρίνες που τοποθετήθηκαν στο Μουσείο.

Η περιοδική έκθεση με θέμα «Το Χρώμα», θα είναι ανοικτή από Τρίτη μέχρι και Κυριακή, με ωράριο 10.00 - 16.00 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Η ετήσια έκθεση με θέμα «Οι Παραδοσιακές Τεχνικές της Χαρακτικής» θα είναι ανοικτή από Τρίτη μέχρι και Κυριακή, με ωράριο 10.00 - 16.00 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021.