Τετ, 23 Σεπ. 2020 11:15
Σημαντικό συνέδριο στη Λευκωσία σε ψηφιακά δίδυμα πόλεων για την αειφόρο ανάπτυξη - Digital Twins for Sustainability
 
Το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και στην Καινοτομία RISE διοργανώνει με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας το 34ο παγκόσμιο συνέδριο EnviroInfo, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην περιβαλλοντική πληροφορική.
 
Το συνέδριο διοργανώνεται στις 23 και στις 25 Σεπτεμβρίου διαδικτυακά, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
  
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθεί η αναδυόμενη ερευνητική ιδέα του ψηφιακού διδύμου, του φυσικού ή του αστικού περιβάλλοντος και της διαδικασίας προς την αειφορία και την προηγμένη νοημοσύνη. Κύριο εμβληματικό έργο του RISE, με συντονιστή το Δήμο Λευκωσίας, και αφορά το βιώσιμο ψηφιακό δίδυμο για την πρωτεύουσα με τίτλο iNicosia.
 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με θέμα:
  • ρομποτική σε ψηφιακά και έξυπνα περιβάλλοντα
  • ευφυή συστήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης
  • ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • ατμοσφαιρική ρύπανση και επιστήμη των πολιτών
  • διαχείριση χημικών  δεδομένων
 
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι ομιλητές από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικού υπόβαθρου όπως την επιστήμη των υπολογιστών, τις περιβαλλοντικές επιστήμες, την οικολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, τη χάραξη πολιτικής και τον αστικό σχεδιασμό.
 
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι ο Mario Roccaro (ΕΙΤ Food), η  Serenella Sala (EC Joint Research Centre) και ο Καθηγητής Mikko Kolehmainen (University of Eastern Finland).
 
Ο Δήμος Λευκωσίας γνωρίζοντας πόσο σημαντικές είναι για τις πόλεις οι προκλήσεις που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση του συνεδρίου. Το συνέδριο στοχεύει να αναδείξει καίρια ζητήματα που αφορούν στο αστικό περιβάλλον και να προτείνει νέους τρόπους για δημιουργία μιας πράσινης, έξυπνης και ανθεκτικής πόλης.
 
Το Συνέδριο είναι ανοικτό και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει δωρεάν μέσω της πλατφόρμας ZOOM όπως και από κανάλι στο YOUTUBE. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://cyprusconferences.org/enviroinfo2020/