Πως θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά στον Δήμο Λευκωσίας (1)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2020) / Πως θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά στον Δήμο Λευκωσίας (1)
Πεμ, 15 Οκτ. 2020 14:10
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι η Λαϊκή Αγορά από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 θα εξυπηρετεί μέχρι τις 10:00 το πρωί άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και άτομα με αναπηρίες.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο της Λαϊκής Αγοράς είναι Τετάρτη και Σάββατο από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι.

Το κοινό θα πρέπει να έχει μαζί του γάντια και μάσκα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορεί να εισέλθει στον χώρο. Θα ελέγχεται επίσης η είσοδος του κοινού στις αγορές και θα αποτρέπεται η παρουσία πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην Αγορά.

Στην είσοδο της Αγοράς θα υπάρχει επίσης αλκοολούχο διάλυμα για προστασία των χεριών του κοινού προτού εισέλθουν στον χώρο.

Η ταξιθέτηση των παραγωγών θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε τα τηρούνται οι αποστάσεις, όπως καθορίζονται στα πρωτόκολλα. Οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί θα φοράνε μάσκες και γάντια καθ΄ όλη τη διάρκεια της Αγοράς.

Όλα τα προϊόντα / τρόφιμα, τα οποία καταναλώνονται ως έχουν (χωρίς ψήσιμο / πλύσιμο / αποφλοίωση), όπως ξηροί καρποί, ψωμιά κ.α. θα προσφέρονται μόνο σε συσκευασίες και όχι  χύμα.

Τα πιο πάνω μέτρα εφαρμόζονται με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού covid-19 και κατ΄ επέκταση για την ατομική προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών, μετά τις οδηγίες των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.