Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της Λεωφόρου Κέννεντυ στους Άγιους Ομολογητές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της Λεωφόρου Κέννεντυ στους Άγιους Ομολογητές
Τρι, 24 Νοε. 2020 10:15
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες της τελευταίας φάσης του έργου αναβάθμισης της Λεωφόρου Κέννεντυ, στους Αγίου Ομολογητές, που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Πιο συγκεκριμένα:
  • Θα ξεκινήσει η Γ’ Φάση του Έργου που αφορά το τμήμα μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου και Εσπερίδων, με τις εργασίες να ξεκινούν από το βόρειο πεζοδρόμιο. Οι εργασίες στο βόρειο πεζοδρόμιο αναμένεται να έχουν διάρκεια 2 εβδομάδων, ενώ η συνολική χρονική διάρκεια της Γ’ φάσης αναμένεται να είναι ένας μήνας.
  • Θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, με αμφίδρομη τροχαία κίνηση, η Β’ Φάση του Έργου, μεταξύ των οδών Εσπερίδων και Καρπενησίου και οι νέες θέσεις στάθμευσης κατά μήκος της νότιας πλευράς, της συγκεκριμένης φάσης, θα τεθούν σε λειτουργία.  Σημειώνεται ότι το τμήμα αυτό, όπως επίσης και το παραδοθέν τμήμα της Φάσης Α’, θα έχουν προσωρινή σήμανση και οδόστρωμα, συνεπώς καλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.
Κατά τη διάρκεια της Γ’ Φάσης, στο μήκος της Λεωφόρου Κέννεντυ όπου θα εκτελούνται οι εργασίες (μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου και Εσπερίδων) θα ισχύουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
  • Θα είναι επιτρεπτή μόνο η τροχαία κυκλοφορία προς την ανατολή (προς Λ. Λεμεσού). 
  • Η κυκλοφορία προς το δυτικό τμήμα της Λεωφόρου Κέννεντυ (προς Λ. Νίκης) θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Εσπερίδων, Ρήγα Φεραίου, Πήγασου, 25ης Μαρτίου και Θάσου, σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα.
  • Η κυκλοφορία προς τη Λεωφόρο Νίκης θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Εσπερίδων και Ρήγα Φεραίου.
Η κυκλοφορία προς τις παρόδους δεν θα διαφοροποιηθεί, ενώ κατάλληλη σήμανση θα τοποθετηθεί σε όσες παρόδους θα καταστούν προσωρινά αδιέξοδοι.

Ο Δήμος Λευκωσίας εκτιμά την κατανόηση των επηρεαζόμενων δημοτών για την προσωρινή ταλαιπωρία.  Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.