Διαχείριση σκουπιδιών εν καιρώ πανδημίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Διαχείριση σκουπιδιών εν καιρώ πανδημίας
Παρ, 27 Νοε. 2020 13:55
Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί τους δημότες του όπως τηρούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Ο Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για προστασία των εργαζομένων του και των δημοτών από την πανδημία του ιού COVID- 19 καλεί το κοινό όπως τηρεί τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τη διαχείριση και την απόρριψη των οικιακών του αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Οι μάσκες και τα γάντια μίας χρήσης πρέπει πρώτα να τοποθετούνται σε σακούλες και ακολούθως να απορρίπτονται στους κάδους.
  • Τα οικιακά σκύβαλα θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες απορριμμάτων οι οποίες να δένονται καλά και μετά να απορρίπτονται στα σκυβαλοδοχεία.
  • Τα σκυβαλοδοχεία να πλένονται κάθε δεκαπέντε μέρες ή/ και ενδιάμεσα εάν παραστεί έκτακτη ανάγκη.
Τέλος σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα σκύβαλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, θα πρέπει μέχρι την περίοδο του κατ’ οίκον αυτοπεριορισμού να τοποθετούνται σε διπλή σακούλα και να φυλάγονται για 72 ώρες σε ξεχωριστό χώρο από αυτόν της καθορισμένης συλλογής. Με το πέρας των 72 ωρών μπορούν να τοποθετηθούν στον συνήθη χώρο συλλογής τους.

Σημειώνεται ότι οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας αναθεωρούνται αναλόγως της εικόνας που παρουσιάζει ο ιός γι’ αυτό και οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται για τις ενδεχόμενες αλλαγές (https://www.pio.gov.cy/coronavirus/).

Τηρώντας τις οδηγίες και εφαρμόζοντας τα μέτρα μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς.