Ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας η ασφαλής διακίνηση ΑμεΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας η ασφαλής διακίνηση ΑμεΑ
Πεμ, 03 Δεκ. 2020 14:50
  • Πέραν των 200 θέσεων στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία επί του οδοστρώματος και σε Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης
Ψηλά στις προτεραιότητες του θέτει ο Δήμος Λευκωσίας τη δημιουργία συνθηκών για την ελεύθερη και ασφαλή διακίνηση των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).

Ο Δήμος αυτή τη στιγμή διαθέτει 150 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ χωροθετημένες σε δρόμους, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αναμένεται η έγκριση για επιπρόσθετες 7 θέσεις.

Οι θέσεις ΑμεΑ σε Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης ανέρχονται στις 69 σήμερα. Αναμένεται δε η έγκριση άλλων 4 θέσεων στο νέο χώρο στάθμευσης που θα λειτουργήσει σύντομα στην οδό Τρικούπη.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει επίσης προσφερθεί ο χώρος του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας αποκλειστικά για την στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ.

Ακόμη, ο Δήμος Λευκωσίας υιοθέτησε τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων με εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών - δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ. Προχωρεί παράλληλα με πεζοδρομήσεις, με το παράδειγμα της οδού Κωστάκη Παντελίδη να είναι ενδεικτικό αυτής της προσπάθειας.

Τοποθετήθηκαν επίσης ράμπες για την ελεύθερη πρόσβαση όλων σε κέντρα αναψυχής και καταστήματα στους πεζόδρομους Λήδρας – Ονασαγόρου και σε παρόδους, με τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών των υποστατικών.

Στη βάση της κείμενης νομοθεσίας τοποθετείται οδηγός όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια για την ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία  ο Δήμος Λευκωσίας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα ΑμεΑ και να τα στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.