Στο Δημαρχείο Λευκωσίας η φωτογραφική έκθεση για τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Στο Δημαρχείο Λευκωσίας η φωτογραφική έκθεση για τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Πεμ, 10 Δεκ. 2020 11:25
Δείτε την έκθεση διαδικτυακά

Ο Δήμος Λευκωσίας φιλοξενεί στο ισόγειο του Δημαρχείου την κινητή Φωτογραφική έκθεση για τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων η έκθεση δεν είναι ανοικτή στο κοινό. Μπορείτε όμως να δείτε το φωτογραφικό υλικό στον σύνδεσμο που ακολουθεί. https://www.facebook.com/PIOCy/videos/394334171720591/ 

Λίγα λόγια για την έκθεση
Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, αποτυπώνει σε μία αναδρομική παρουσίαση την ιστορική διαδρομή και πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μία αναδρομή η οποία δημιουργεί πρωτίστως αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης, μέσα από μια ανασκόπηση στους των αγώνων και τον ηρωισμό όλων όσων:
● Θυσιάστηκαν ή αγωνίστηκαν για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τον αποικιακό ζυγό, και,
● Υπερασπίστηκαν στη συνέχεια τη δημοκρατία, την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της πατρίδας μας κατά το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Την ίδια στιγμή, η ιστορική αυτή αναδρομή δεν μπορεί παρά να δημιουργεί αισθήματα εκτίμησης και περηφάνιας για τα όσα με την υπομονή, την επιμονή και την εργατικότητα που χαρακτηρίζει τον λαό μας, έχουμε συλλογικά επιτύχει.

Όπως αναδεικνύεται και μέσα από τις φωτογραφίες που εκτίθενται, στα 60 αυτά χρόνια από την ανακήρυξη και εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, φαίνεται το ψηλό επίπεδο προόδου, μετατρέποντας παράλληλα την πατρίδα μας σε μία ευρωπαϊκή χώρα με διεθνή αναγνώριση.