Το δέντρο των αγνοουμένων στο Δημαρχείο της Πλατείας Ελευθερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2020) / Το δέντρο των αγνοουμένων στο Δημαρχείο της Πλατείας Ελευθερίας
Πεμ, 10 Δεκ. 2020 14:09
*Λιτή εκδήλωση με μηνύματα για συνέχιση του αγώνα μέχρι την εξακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου

Ένα δέντρο αλλιώτικο στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας. Το δέντρο των αγνοουμένων για άλλη μια χρονιά βρίσκεται εκεί. Σύμβολο της θέληση μας για εξακρίβωση της τύχης και του τελευταίου ανθρώπου του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, στην παρουσία του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου και του Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκου Σεργίδη.

Αφού τοποθετήθηκαν οι φωτογραφίες των αγνοουμένων στο δέντρο ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ευχήθηκε όπως είναι η τελευταία χρονιά που οι οικογένειες των αγνοουμένων δεν γνωρίζουν την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. Υπάρχουν, τόνισε, συμπολίτες μας που εδώ και 46 χρόνια περιμένουν να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φωτίου από την δική του πλευρά διεμήνυσε ότι το δέντρο αποτελεί σύμβολο της συνέχισης του αγώνα. «Συμβολίζει το χρέος μας προς τους νεκρούς, προς τους συγγενείς των αγνοουμένων που αναμένουν ακόμη απαντήσεις», πρόσθεσε.

Από την δική του πλευρά ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ. Σεργίδης διατράνωσε τη θέληση των συγγενών να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των αγνοουμένων και των οικογενειών τους. «46 χρόνια είναι πολλά… Συνεχίζουμε, για όσο χρειαστεί, τον αγώνα μέχρι την εξακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου», κατέληξε.