Δήμος Λευκωσίας - Νέοι χώροι στάθμευσης στην καρδιά της πρωτεύουσας

Νέοι χώροι στάθμευσης στην καρδιά της πρωτεύουσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2020) / Νέοι χώροι στάθμευσης στην καρδιά της πρωτεύουσας
Παρ, 11 Δεκ. 2020 10:37
•   260 επιπρόσθετους χώρους στάθμευσης στην εντός των τειχών Λευκωσία δημιουργεί ο Δήμος Λευκωσίας

Με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην εντός των τειχών πόλη και στο αστικό κέντρο της Λευκωσίας ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης.

Πλην των αναβαθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε υφιστάμενους χώρους στάθμευσης (ασφαλτοστρώσεις με οριζόντια σήμανση θέσεων, ελεγχόμενη είσοδος / έξοδος, πρόσληψη αριθμού παρκαδόρων) πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν οι πιο κάτω χώροι στάθμευσης οι οποίοι θα διευκολύνουν την καθημερινότητα εργαζομένων, επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της παλιάς πόλης:

-Λεωφόρο Ομήρου (υπόγειος). Ο χώρος διαθέτει 147 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι οκτώ για ΑμεΑ.
-Οδός Τρικούππη ( Αποθήκη των Α/φων Σολομωνιδη). Οι θέσεις στάθμευσης ανέρχονται στις 54 από τις οποίες οι 5 για ΑμεΑ.
- Δύο μικροί χώροι στάθμευσης στην οδό Αισχύλου όπου θα δημιουργηθεί η Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων. Ο ένας χώρος διαθέτει 14 θέσεις στάθμευσης (2 για ΑμεΑ) και ο άλλος χώρος 9 θέσεις στάθμευσης.

Πολύ πρόσφατα επεκτάθηκε και ο χώρος στάθμευσης στην οδό Τεμπών. Ο χώρος αυτός διαθέτει 36 θέσεις στάθμευσης από τους οποίους οι 3 για ΑμεΑ.

Συνολικά ο Δήμος δημιουργεί επιπρόσθετες 260 θέσεις στάθμευσης μόνο στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι στους σχεδιασμούς για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ περιλαμβάνεται  μεγάλος χώρος στάθμευσης ο οποίος θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της παλιάς πόλης. Ο Δήμος θα προχωρήσει σύντομα με την προκήρυξη του Διαγωνισμού για το έργο.

Όπως είναι άλλωστε γνωστό, ο Δήμος Λευκωσίας έθεσε σε λειτουργία το Δίκτυο Μικρών Λεωφορείων, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς εργαζομένων οποιασδήποτε επιχείρησης, με στόχο την απελευθέρωση χώρων στάθμευσης εντός των τειχών για τους επισκέπτες και πελάτες των επιχειρήσεων.

Επίσης έχει παραχωρήσει το χώρο του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας για στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ, δωρεάν.https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality/videos/2292134020906965