Δήμος Λευκωσίας - Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας

Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2020) / Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας
Τετ, 16 Δεκ. 2020 12:40
Από τον Δήμο Λευκωσίας και τις Υπεραγορές Αθηαινίτη
                                         
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Υπεραγορές «Αθηαινίτης» παρέδωσαν 540 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης, σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της δημαρχούμενης περιοχής. Τα πακέτα παραδόθηκαν απευθείας στους Διευθυντές των σχολείων, καθώς λόγω των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της καθιερωμένης ειδικής τελετής. Στόχος των πακέτων είναι η κάλυψη των αναγκών των 540 παιδιών και των οικογενειών τους σε τρόφιμα και ψυχαγωγία για την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Συγκεκριμένα, το πακέτο αγάπης περιλαμβάνει δωροεπιταγές συνολικής αξίας €21,600 από τις Υπεραγορές «Αθηαινίτης» για προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, οι οποίες είναι αποτέλεσμα χορηγίας εξ ημισείας του Δήμου Λευκωσίας και των Υπεραγορών. Οι δωροεπιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη στο τμήμα τροφίμων των Υπεραγορών «Αθηαινίτης».

Επιπλέον, η Κλαδική Καλλιτεχνών θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ επίσης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δήμου να συμμετέχει στη δράση. Ωστόσο, λόγω των μέτρων που προνοούν τη λειτουργία των θεάτρων με πληρότητα μέχρι 50%, η καλλιτεχνική εκδήλωση μετατίθεται σε επόμενη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αναλόγως και της εξέλιξης της επιδημιολογικής εικόνας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σ’ αυτήν.      

Ο Δήμαρχος στη συνοδευτική επιστολή παράδοσης των πακέτων με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των Υπεραγορών «Αθηαινίτης» για την πολύχρονη συνεργασία, την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει διαχρονικά την επιχείρηση, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά φέτος, χωρίς τη στήριξη αυτή, ο Δήμος δεν θα μπορούσε μονομερώς να καλύψει το κόστος της δράσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Δήμος, έχοντας ψηλά στις προτεραιότητές του τα θέματα πρόνοιας και της έμπρακτης στήριξης των δημοτών του που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες δε θα μπορούσε, ειδικά φέτος  που οι οικογένειες αυτές χρειάζονται όσο ποτέ τη βοήθειά του, να μην υλοποιήσει τη δράση των χριστουγεννιάτικων πακέτων. Ως εκ τούτου, παρά τη σχετική οδηγία από το αρμόδιο Υπουργείο για περικοπές δαπανών και αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Δήμου και την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται και ο Δήμος λόγω της πανδημίας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά την συνεδρία του ημερομηνίας 3 Δεκεμβρίου 2020, όπως διαθέσει το ποσό €10.800 για την δράση των χριστουγεννιάτικων πακέτων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της δράσης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Κλαδική Καλλιτεχνών της ΠΕΟ που προσφέρει ένα απόγευμα ποιοτικής ψυχαγωγίας πλαισιωμένο με θέατρο, μουσική, θέαμα και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος σημείωσε ότι μέσα από την δράση στηρίζονται έμπρακτα οι δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και αποτελεί την απόδειξη ότι εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον, ευαισθητοποίηση και ανθρωπιά, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες και ακόμη περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα.

Καταληκτικά, εξέφρασε την ευχή όπως οι συνθήκες βελτιωθούν και καταστούν ευνοϊκές, ώστε του χρόνου η εκδήλωση πραγματοποιηθεί δια ζώσης και σε συνθήκες ομαλότητας και ευχήθηκε σε όλους υγεία και Καλά Χριστούγεννα.