Παράδοση χορηγιών στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούνται από τον Δήμο για το 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Παράδοση χορηγιών στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούνται από τον Δήμο για το 2020
Τρι, 22 Δεκ. 2020 12:07
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας αποφάσισαν όπως επιδοθούν για το 2020 χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα και εθελοντικές οργανώσεις που εδρεύουν και έχουν την κύρια δραστηριότητα τους στα δημοτικά όρια Λευκωσίας και παρέχουν σε δημότες συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες που δεν προσφέρει ο Δήμος.
 
Λόγω και των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αντί της καθιερωμένης διεξαγωγής για παράδοση των επιχορηγήσεων, οι επιχορηγήσεις αποστάλθηκαν στα κοινωνικά προγράμματα / οργανώσεις με συνοδευτική επιστολή του Δημάρχου.
 
Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν επιταγές συνολικού ύψους €53.000, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα επιχορηγήθηκαν οι πιο κάτω οργανώσεις: Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, ο Κοινοτικός - Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Παλλουριώτισσας, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος (Πρόγραμμα «ΣΤΟΧΟΣ»), Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου), Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας, ο Σύνδεσμος για πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια, το SISTEMA CYPRUS και ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος στήριξης Ατόμων με Άνοια «ΙΘΑΚΗ».
 
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι η παρά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται και ο Δήμος λόγω της πανδημίας,  το  Δημοτικό Συμβούλιο, θέλοντας να στηρίξει  το έργο και τις αξιόλογες κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν οι εθελοντικές οργανώσει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δημοτών, αποφάσισε την παροχή επιχορηγήσεων για το 2020.
 
Ωστόσο, ένεκα των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των σχετικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν από την Κυβέρνηση η διεξαγωγή της καθιερωμένης εκδήλωσης για παράδοση των επιχορηγήσεων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία.
 
Ως εκ τούτου, η επιχορήγηση αποστάληκε ταχυδρομικά στις οργανώσεις, συνοδευόμενη με την προσδοκία για συνέχιση του έργου τους και τις θερμότερές του ευχές για υγεία.
 
Καταληκτικά, ο Δήμαρχος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες και τους στόχους των οργανώσεων και όπως οι συνθήκες βελτιωθούν και καταστούν ευνοϊκές, ώστε η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιηθεί δια ζώσης και σε συνθήκες ομαλότητας και επαναμβάνοντας τη δέσμευση του Δήμου για στήριξη του έργου των εθελοντικών οργανώσεων και των κοινωνικών προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας ευρύτερα.