Η Λευκωσία γίνεται πιο πράσινη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Η Λευκωσία γίνεται πιο πράσινη
Πεμ, 24 Δεκ. 2020 10:00
Σχεδόν 900 ώριμα δέντρα σε Κυριάκου Μάτση, Καλλιπόλεως και εμπορικό κέντρο
 
Η Λευκωσία πρασινίζει, γίνεται ομορφότερη και προσφέρει στους δημότες άνετη και ευχάριστη διακίνηση στο αστικό κέντρο, σε κεντρικές λεωφόρους και στις γειτονιές. Μόνο στις οδούς Στασικράτους, Μνασιάδου, Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνη Θεοδότου έχουν φυτευτεί 270 δέντρα. Η καρδιά της πρωτεύουσας εμπλουτίζεται σύντομα με περισσότερο πράσινο. Με την ολοκλήρωση της Λεωφόρου Μακαρίου αναμένεται να φυτευτούν άλλα 300 ώριμα δέντρα.
 
Παράλληλα, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 άρχισε η δεντροφύτευση στη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση. Ενενήντα νέα ώριμα δέντρα θα ενισχύσουν την δεντροστοιχία της πολυσύχναστης λεωφόρου, ενώ το πράσινο θα ενισχυθεί περαιτέρω με θάμνους και αναρριχητικά φυτά τα οποία θα τοποθετηθούν στους ανθώνες που έχουν δημιουργηθεί.
Δεντροφυτεύσεις άρχισαν και στη λεωφόρο Καλλιπόλεως, στην οποία προβλέπεται να φυτευτούν 230 ώριμα δέντρα τα οποία θα ενισχύσουν την αισθητική εικόνα της περιοχής, προσφέροντας ταυτόχρονα σκίαση κατά τις διακινήσεις των πεζών.
 
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι εδώ και κάποια χρόνια έχει συμφωνηθεί με διάφορες κυβερνητικές και άλλες υπηρεσίες, στα νέα έργα του οδικού δικτύου να φυτεύονται άλλοι τύποι δένδρων οι ρίζες των οποίων καθοδηγούνται με ειδικό τρόπο σε πιο μεγάλο βάθος ώστε να αποφεύγονται ζημιές στις υποδομές των υπηρεσιών κοινής ωφελείας καθώς και στα πεζοδρόμια.
 
Αυτό έχει πράξει ο Δήμος στις οδούς Στασικράτους, Μνασιάδου, Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνη Θεοδότου, στην Καλλιπόλεως και στην Κυριάκου Μάτση. Αυτό πράττει και στις γειτονιές της Λευκωσίας όπου εκτελούνται έργα κατασκευής πεζοδρομίων και δημιουργίας οχετών ομβρίων υδάτων, σε πάρκα και σε χώρους πρασίνου.
 
Συνολικά από το 2015 μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των έργων που υλοποιούνται σήμερα, θα φυτευτούν γύρω στις 5000 νέα ώριμα δέντρα στην πόλη, στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Λευκωσίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τον εμπλουτισμό του πρασίνου της πρωτεύουσας.
 
Από τον Δήμο Λευκωσίας