Ο Δήμος Λευκωσίας χαιρετίζει την επαναλειτουργία του Αστυνομικού υποσταθμού στο τέρμα Λήδρας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Ο Δήμος Λευκωσίας χαιρετίζει την επαναλειτουργία του Αστυνομικού υποσταθμού στο τέρμα Λήδρας
Δευ, 11 Ιαν. 2021 12:22
  • Εκτιμά ότι σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που ήδη λαμβάνονται, θα ενισχύσει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη
Ο Δήμος Λευκωσίας χαιρετίζει την επαναλειτουργία Αστυνομικού υποσταθμού στο τέρμα της οδού Λήδρας, εκτιμώντας ότι η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που λαμβάνονται, θα ενισχύσει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ο υποσταθμός θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της που θα τον στελεχώνουν θα δραστηριοποιούνται στην πρόληψη εγκλημάτων καθώς και στον έλεγχο της εφαρμογής του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου. Με στόχο την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τα μέλη της Αστυνομίας θα διενεργούν περιπολίες στην περιοχή της παλιάς πόλης, ιδιαίτερα στις οδούς Λήδρας, Ονασαγόρου, Ρηγαίνης, Τρικούπη, στις πλατείες Σολωμού και Ελευθερίας καθώς και στην γύρω περιοχή.

Ο Δήμος Λευκωσίας, τόσο η υπηρεσία όσο και ο Δήμαρχος προσωπικά, έχουν συνεχή επικοινωνία και διαχρονική συνεργασία, τόσο με την Αστυνομία Κύπρου όσο και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η οποία οδήγησε στην αύξηση των περιπολιών στην παλιά Λευκωσία και στην απόφαση για επαναλειτουργία του υποσταθμού Αστυνομίας στην Λήδρας.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη της παράνομης διαμονής/στέγασης στην εντός των τειχών πόλη, διενεργήθηκαν επιχειρήσεις της Αστυνομίας (σε συνεργασία με λειτουργούς του Δήμου) σε υποστατικά, ενώ πιο πρόσφατα αποφασίστηκε όπως υπάρχει καθημερινή παρουσία μελών της Δύναμης, τόσο στην Πλατεία Ελευθερίας όσο και στην Πλατεία Σολωμού.