Βελτιωμένη δόθηκε στην κυκλοφορία η Ρηγαίνης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Βελτιωμένη δόθηκε στην κυκλοφορία η Ρηγαίνης
Παρ, 26 Φεβ. 2021 13:45
Στα σκαριά η βελτίωση των όψεων κτηρίων κατά μήκος του δρόμου

Βελτιωμένη και ανανεωμένη δόθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021 στην κυκλοφορία η οδός Ρηγαίνης, ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί η προσφορά για τη βελτίωση των όψεων κτηρίων επί της οδού.

Την οδό Ρηγαίνης επισκέφτηκε την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Ο κ. Γιωρκάτζης συνομίλησε με καταστηματάρχες αλλά και με επισκέπτες της οδού οι οποίοι σχολίασαν πολύ θετικά το νέο έργο. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση καταστηματάρχη της περιοχής ότι «η Ρηγαίνης ξαναγεννήθηκε». 

Το έργο, που έχει ως βασικό στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών στα καταστήματα της οδού, παραδόθηκε εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Στον ιστορικό, εμπορικό δρόμο της Ρηγαίνης τα πεζοδρόμια, πλέον, είναι πλατιά και ισόπεδα με το δρόμο. Έχει κατασκευαστεί νέο οδόστρωμα, έγινε αναβάθμιση του συστήματος συλλογής όμβριων υδάτων ενώ εγκαταστάθηκε υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών για την υποστήριξη των συστημάτων έξυπνης πόλης.

Κατά μήκος του δρόμου θα τοποθετηθούν σταδιακά 32 ανθοδόχοι στους οποίους θα φυτευτούν δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.

Βελτίωση όψεων κτηρίων

Στις 17 Φεβρουαρίου 2021 έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση όψεων στις οδούς Ρηγαίνης και Βουλγαροκτόνου», με προϋπολογισμό €520.000,00 συν ΦΠΑ.

Η αποκατάσταση των όψεων των κτηρίων επί της οδού Ρηγαίνης ήταν ένα από τα βασικότερα αιτήματα των καταστηματαρχών και ιδιοκτητών υποστατικών της περιοχής το οποίο ο Δήμος Λευκωσίας προώθησε, ως είχε διαβεβαιώσει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του έργου (πεζοδρόμια, οδόστρωμα, κτλ).

Στο έργο της αποκατάστασης των όψεων κτηρίων εντάσσεται και η αναβάθμιση του οδικού φωτισμού – ένα ακόμη έντονο αίτημα των καταστηματαρχών και ιδιοκτητών υποστατικών.

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:
- Εργασίες καθαρισμού πέτρας λαξευτής και άλλων επενδύσεων όπως μαρμάρου και μωσαϊκού.
- Επιδιόρθωση μπετόν σε μπαλκόνια
- Επιδιόρθωση και χρωματισμό των επιχρισμένων επιφανειών
- Επιδιόρθωση και χρωματισμό ξύλινων κουφωμάτων
- Χρωματισμό μεταλλικών κιγκλιδωμάτων
- Αντικατάσταση εμπορικών πινακίδων
- Τακτοποίηση καλωδίων/συρμάτων που βρίσκονται στις όψεις των κτιρίων
- Αναβάθμιση του οδικού φωτισμού

Η ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 22η Μαρτίου 2021 και το συνολικό έργο (Ρηγαίνης και Β. Βουλγαροκτόνου) θα έχει διάρκεια 6 μήνες.