Δήλωση Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Δήλωση Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας,
Δευ, 22 Μαρ. 2021 12:36
Καλωσορίζω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ευχαριστώ για τη πολύ σημαντική, ουσιαστική και διαχρονική στήριξή του προς τη Λευκωσία.

Η Λευκωσία αλλάζει... Άλλαξε! Εξελίσσεται σε μία πόλη σύγχρονη, φιλική, προσβάσιμη.  Μια πόλη ανθρώπινη, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τους επισκέπτες της.

Το αστικό μας κέντρο αναβαθμίζεται.  Γίνεται πιο ανταγωνιστικό.

Η ανάπλαση της Στασικράτους και της Μακαρίου, σε συνδυασμό με τη νέα Πλατεία Ελευθερίας, τους πολλούς νέους χώρους στάθμευσης που δημιουργούνται, τον μεγάλο αριθμό δέντρων που φυτεύονται, το νέο πάρκο στο χώρο του παλαιού ΓΣΠ (το έργο έχει προκηρυχθεί), όλα μαζί λειτουργούν προσθετικά και με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την αναβάθμιση του κέντρου το οποίο καθίσταται ελκυστικό, πιο ανταγωνιστικό και κατ’ επέκταση πιο βιώσιμο.

Άλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο: ένα βιώσιμο αστικό κέντρο.  Έτσι θα επέλθει και η μόνιμη αναζωογόνησή του.

Εντός των τειχών πόλη
Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης στις οδούς Διογένους, Επτανήσου και Ισαάκιου Κομνηνού ενώ έχουν ολοκληρωθεί  οι οδοί Πειραιώς, Δημαρχείας, Παλιάς Ηλεκτρικής, Πενταδακτύλου, Ερμού, Έκτορος, Πολυβίου, Αμμοχώστου, και μέρος των οδών Τρικούπη, Αισχύλου και Λεύκωνος.

Όπου ο Δήμος προχώρησε σε παρόμοιες παρεμβάσεις οι περιοχές αποδεδειγμένα αναβαθμίστηκαν και αναζωογονήθηκαν.

Γι’ αυτό ζητούμε περισσότερους πόρους για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε περισσότερες αναβαθμίσεις αυτού του είδους.