Δήμος Λευκωσίας - Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετέχει στο Τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου Innovasump

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετέχει στο Τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου Innovasump

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2021) / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετέχει στο Τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου Innovasump
Δευ, 05 Απρ. 2021 11:30
Photo.JPG
Με το συνέδριο λήξης του ευρωπαϊκού έργου «Καινοτομίες στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για αστικές μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα» ("InnovaSump") του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου την  Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ολοκληρώνεται μια τετραετία διακρατικής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών φορέων του τομέα των μεταφορών και της αυτοδιοίκησης για την υιοθέτηση καινοτομιών στα υφιστάμενα ή εκπονούμενα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Το τελικό συνέδριο του έργου, την έναρξη του οποίου θα κηρύξουν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, θα διεξαχθεί διαδικτυακά και κατά τη διάρκειά του οι εταίροι του έργου, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της υλοποίησής του. Στόχος του συνεδρίου να αναδειχθούν οι σύγχρονες προκλήσεις των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας καθώς και τα οφέλη των καινοτομιών που πραγματεύεται το InnovaSUMP, έτσι όπως χαρτογραφήθηκαν από τις δράσεις του έργου.

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα τεθούν οι πρωτοβουλίες, οι πρακτικές, οι μεθοδολογίες και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του InnovaSump, στοιχεία που θα συνδράμουν στην υιοθέτηση και την εφαρμογή βελτιωμένων Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας από τις ευρωπαϊκές πόλεις. Επιπλέον στόχος είναι οι καινοτομίες που περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό έργο να ενσωματωθούν στα τοπικά ΣΒΑΚ. Οι καινοτομίες αυτές αφορούν α) στην ενσωμάτωση ερευνών συμπεριφοράς μετακινούμενων, β) στην ενσωμάτωση συστημάτων τιμολογιακών και οικονομικών μέτρων, γ) στο σχεδιασμό για τη διαχείριση τουριστικών ροών και δ) στην εναρμόνιση των Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, εκτός από τους εταίρους του έργου, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων, δικτύων και πρωτοβουλιών για τις μεταφορές και την κινητικότητα, όπως εκπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE), από το Eltis και το CIVITAS, το πρόγραμμα JASPERS, καθώς και φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς χάραξης πολιτικής.