Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου
Τετ, 05 Μαϊ. 2021 15:37
•  Κλειστή μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 η οδός Διογένους στην παλιά πόλη
 
Στο πλαίσιο των εργασιών για την αποκατάσταση του κτηρίου Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 η οδός Διογένους, στην εντός των τειχών πόλη, θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα.
 
Ισχύουν οι πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
 
* Για τη διακίνηση από δυτικά προς ανατολικά της παλιάς πόλης, τα οχήματα μπορούν να διακινούνται από την οδό Λεύκωνος – Τρικούπη – Διονύσου – Πλ. Δημαρχίας και Παλιάς Ηλεκτρικής με κατεύθυνση την οδό Πενταδακτύλου. Αντίστοιχα, με κατεύθυνση προς την οδό Ισαακίου Κομνηνού, τα οχήματα μπορούν να διακινούνται από την οδό Λεύκωνος – Αισχύλου – Αγίου Σάββα – Τρικούπη – Πλ. Τυλληρίας – Πειραιώς.
 
* Για τη διακίνηση από την οδό Τρικούπη προς οδό Ισαακίου Κομνηνού, τα οχήματα μπορούν να διακινούνται μέσω των οδών Τρικούπη – Πλ. Τυλληρίας – Πειραιώς – Ισαακίου Κομνηνού.
 
* Για τη διακίνηση από την Πύλη Αμμοχώστου προς την οδό Τρικούπη θα πρέπει να ακολουθείται η πορεία: οδός Νικηφόρου Φωκά – οδός Αγίου Αντωνίου – οδός Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’- οδός Τυλληρίας.
 
* Για τη διακίνηση από την οδό Τρικούπη προς την Πύλη  Αμμοχώστου θα πρέπει να ακολουθείται η πορεία: Οδός Τυλληρίας – οδός Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’- οδός  Ζήνωνος Κιτιέως – οδός Αδαμάντιου Κοραή – οδός Νικηφόρου Φωκά.
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.
 
Το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου θα φιλοξενήσει λειτουργίες του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και στην Καινοτομία CYENS (πρώην RISE) και εντάσσεται στις προτεραιότητες της στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας για Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για την προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
 
Στις εγκαταστάσεις του κτηρίου της Αγοράς θα φιλοξενηθούν πέραν των εργαστηρίων και των χωρών επίδειξης εφαρμογών, κοινοί χώροι εργασίας, χώρος σεμιναρίων, στούντιο πολυμέσων, εργαστήριο κατασκευών (fabrication lab), χώρος ηλεκτρονικών προτύπων κ.α.