Τελευταίες εργασίες στην Πλατεία Δώρου Λοΐζου (Γέφυρα Κάνιγγος)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Τελευταίες εργασίες στην Πλατεία Δώρου Λοΐζου (Γέφυρα Κάνιγγος)
Πεμ, 20 Μαϊ. 2021 09:35
Photo.JPG

- Κλειστός ο δρόμος την Κυριακή 23 Μαΐου μεταξύ των ωρών 6:00π.μ - 2:00μ.μ.
- Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο δρόμος θα παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία

Προχωρεί προς ολοκλήρωση η πρώτη φάση του έργου της Ανάπλασης του Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου με τη διάνοιξη του περάσματος κάτω από την Πλατεία Δώρου Λοΐζου (γέφυρα Κάνιγγος) που στοχεύει στην αποκατάσταση της συνέχειας της Τάφρου σε ένα ενιαίο δακτύλιο που θα περιβάλλει το τείχος και θα επιτρέπει τη συνεχή διακίνηση πεζών και ποδηλάτων, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και αυξάνοντας την ελκυστικότητα και επισκεψιμότητα του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου.

Η Πλατεία Δώρου Λοΐζου (γέφυρα Κάνιγγος) στην ενορία Τρυπιώτη, παρά το «ΟΧΙ», θα παραμείνει κλειστή για τη διεκπεραίωση των εργασιών αποκατάστασης μέρους της τελικής επιφάνειας της την Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, μεταξύ των ωρών 6:00π.μ – 2:00μ.μ. Με την ολοκλήρωση της εκτέλεσης της εργασίας αυτής ο δρόμος θα παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία. Οι υπόλοιπες εργασίες του έργου, που εκτελούνται στο επίπεδο της Τάφρου, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 3 μήνες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να χρησιμοποιούν την γέφυρα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙ ή την πλατεία Σολωμού για την είσοδο και έξοδο τους στην παλιά πόλη. Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα μπορούν να κατευθυνθούν από τη λεωφόρο Στασίνου προς τον κυκλικό κόμβο «ΟΧΙ», μέσω της γέφυρας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙ και ακολούθως της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Tα οχήματα που κινούνται από την οδό Τρικούπη ή Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα μπορούν να εξέλθουν από την παλιά πόλη μέσω των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου – Ρηγαίνης - Πλατείας Σολωμού, με τελικό προορισμό την λεωφόρο Ομήρου.

Tα πεζοδρόμια επί της γέφυρας Δώρου Λοΐζου θα παραμείνουν ανοιχτά για την κυκλοφορία των πεζών.

Οι οδηγοί και οι πεζοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες και τα σήματα τροχαίας.

Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος της περιοχής. Λυπούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών στην περιοχή.

Το Έργο «Ανάπλαση Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στο Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας για μετατροπή της περιμέτρου των τειχών και της τάφρου σε "μόλο" της Λευκωσίας, προσφέροντας θέαση και πρόσβαση στα Ενετικά Τείχη και την τάφρο, το σημαντικότερο μνημείο διεθνούς σημασίας και τοπόσημο της  πρωτεύουσας. Το έργο αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης συγχρηματοδοτούμενης παρέμβασης για τη συνολική βιώσιμη ανάπλαση του τμήματος του περιμετρικού τόξου από τη συμβολή της Λεωφόρου Στασίνου με την Πλατεία Ελευθερίας και τη Λεωφόρο Ευαγόρου μέχρι τη συμβολή της με το άνοιγμα του Κολοκάση (γέφυρα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Β’).

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».