Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη Λεωφόρος Κέννεντυ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη Λεωφόρος Κέννεντυ
Δευ, 19 Ιουλ. 2021 16:05
• Περισσότερες από 100 νέες θέσεις στάθμευσης επί της λεωφόρου και ενίσχυση της ασφάλειας για διακίνηση πεζών

Τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Λεωφόρου Κέννεντυ πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και επιχειρηματίες της περιοχής.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γιωρκάτζης σημείωσε πως με δεδομένο τον εμπορικό χαρακτήρα της Λεωφόρου Κέννεντυ αλλά και τον ανταγωνισμό που η άναρχη πολεοδομική πολιτική δημιουργούσε χωροθετώντας άτακτα εμπορικά κέντρα στην περιφέρεια, «στοχεύσαμε στην ενίσχυση της εμπορικής ανάπτυξης του δρόμου, αυξάνοντας την ελκυστικότητά του».

Επικεντρωθήκαμε, είπε, σε δύο άξονες:
1. Στην ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών.
2. Στη διευκόλυνση της στάθμευσης με τη δημιουργία νόμιμων χώρων στάθμευσης επί της οδού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, σε ότι αφορά την ασφάλεια έγινε αναβάθμιση των πεζοδρομίων κατά μήκος του δρόμου για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των πεζών.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν νέοι κόλποι στάθμευσης προς αναχαίτιση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης. Στην Κέννεντυ διαμορφώθηκαν 105 θέσεις στάθμευσης επί του οδοστρώματος, εκ των οποίων οι 7 για ΑμεΑ και οι 4 για οχήματα τροφοδοσίας. Ταυτόχρονα στην οδό Εσπερίδων δημιουργήθηκαν άλλες 9 παρόδιες θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 3 για ταξί. Έγινε επίσης προσαρμογή του συστήματος όμβριων υδάτων  στο νέο σχεδιασμό, με την κατασκευή νέων φρεατίων υδροσυλλογής και σωλήνων σύνδεσης για ένωση στο υφιστάμενο σύστημα.

«Συνεχίζουμε με έργα που αναβαθμίζουν την πόλη μας όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές μας. Διότι αυτό το οποίο επιδιώκουμε και προσπαθούμε είναι η δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρομίων που να διασυνδέει τις γειτονιές με τις κεντρικές λεωφόρους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι οι πολίτες θα μπορούν να διακινούνται με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου τους για κοντινές αποστάσεις», τόνισε ο κ. Γιωρκάτζης.