Εκδηλώσεις «Νύχτες Καλοκαιριού 2021» στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Εκδηλώσεις «Νύχτες Καλοκαιριού 2021» στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου
Παρ, 03 Σεπ. 2021 11:30
Η Ναταλία Παναγιώτου και ο Μοχάμεντ Άουαντ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας την παιδική θεατρική παράσταση Οικογένεια Clown. Πρόκειται για ένα clown duo που χρησιμοποιεί τη μέθοδο του επινοημένου θεάτρου με έντονη σωματικότητα και φαντασία με στόχο να μας επανασυστήσει τον θεσμό της οικογένειας αλλά και τις διαφορετικότητες που παρουσιάζει κάθε οικογένεια ξεχωριστά.

Παράλληλα θα φιλοξενείται υπαίθρια Έκθεση Ζωγραφικής του επτάχρονου Πάρη Ανδρέου Χατζηπαύλου με θέμα την Ελληνική Επανάσταση 1821.

Ώρα έναρξης:7:00μ.μ.

Ένα Μουσικό Ανθολόγιο, εμπνευσμένο από παραδοσιακά μουσικά ακούσματα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πόλης και της Μικράς Ασίας μας προτείνει το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, προσκαλώντας όλους σε μια συναυλία την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στο προαύλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Ομολογητών.

Ώρα έναρξης:8:30μ.μ.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 22797693 / 22797694 (Δευτ-Παρ. 9:00–14:00)

Διοργανωτής: Δήμος Λευκωσίας

Σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνίας 19 Ιουλίου 2021, θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην εκδήλωση σε άτομα που:

1.  Έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες.
2. Νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες
3.  Παρουσιάσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Όλα τα πρόσωπα θα πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης εάν νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate), μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή αποδέσμευσης για νόσηση από την ασθένεια του COVID-19.

Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Πρόσωπα  ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διατάγματα και κατευθυντήριες οδηγίες που εφαρμόζονται χώρους όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις (χρήση μάσκας, αποστάσεις, κτλ).