Ανοιχτή πρόσκληση «Artist-in-Residence»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Ανοιχτή πρόσκληση «Artist-in-Residence»
Δευ, 13 Σεπ. 2021 10:30
Το CYENS Τhinker Maker Space είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανοιχτή πρόσκληση για το πρόγραμμα «Artist-in-Residence» που απευθύνεται σε καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου, προτρέποντας τους να πειραματιστούν μέσο διάφορων σύγχρονων τεχνικών κατασκευής. Με το πέρας του residency θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να εκθέσουν τα έργα τους στον εκθεσιακό χώρο του Thinker Maker Space. Επιπλέον, οι καλλιτέχνες μπορούν να συνδιοργανώσουν και να φιλοξενήσουν εργαστήρια και ομιλίες σχετικά με την ειδίκευση τους. Τα άτομα που θα επιλεχθούν για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «Artist-in-Residence», θα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Thinker Maker Space για μια επιχορηγημένη χρονική περίοδο που κυμαίνεται από δύο εβδομάδες έως και έξι μήνες.

Η ανοιχτή πρόσκληση, απευθύνεται σε άτομα από διάφορους δημιουργικούς τομείς (δημιουργοί, σχεδιαστές, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί, μηχανολόγοι και άλλα άτομα από τον καλλιτεχνικό και δημιουργικό κλάδο). Το Thinker Maker Space καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν, πορτφόλιο έργων, βιογραφικό και μια σύνοψη του προτεινόμενου έργου και εργαστηρίου. Οι αιτήσεις θα κριθούν και θα επιλεγούν από εσωτερική επιτροπή με βάση ποιοτικών κριτηρίων που ευθυγραμμίζονται με το όραμα και τις δυνατότητες του Thinker Maker Space. Οι προτάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τον σκοπό και τα αποτελέσματα του έργου με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα https://makerspace.cyens.org.cy/artist-in-residence-open-call/

*Το έργο « Κόμβος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Λευκωσίας» που περιλαμβάνει και τη λειτουργία του Thinker Maker Space του Κέντρου Αριστείας CYENS, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας 6: «Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για την προγραμματική περίοδο 2014-2020”, από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας.

Το Κέντρο Αριστείας CYENS, δημιουργήθηκε μέσω του έργου RISE που έλαβε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 βάσει της Συμφωνίας Επιχορήγησης Αρ. 739578 και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.