Με την παράσταση Καζαντί συνεχίζονται οι «Νύχτες Καλοκαιριού 2021»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Με την παράσταση Καζαντί συνεχίζονται οι «Νύχτες Καλοκαιριού 2021»
Δευ, 13 Σεπ. 2021 10:05
#kazanτί - Ομάδα Γιασεμίν
Πέμπτη 16  Σεπτεμβρίου 2021 στην Πλατεία Φανερωμένης
Η παράσταση συστήνεται για άτομα άνω των 12 ετών
Διάρκεια: 70 λεπτά
Χρησιμοποιείται η κυπριακή διάλεκτος
Είσοδος Ελεύθερη

Η ομάδα Γιασεμίν παίρνει το καζαντί της στην Πλατεία Φανερωμένης!

Αναζητώντας την κυπριακή ταυτότητα, παρατηρούμε μια μεγάλη σύγχυση (σαντάνωμα). Αυτή η τραγικομική σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός της ταυτότητας μας κατάφερε με ένα μαγικό τρόπο να συνδεθεί με το «καζαντί», το παραδοσιακό κυπριακό τυχερό παιχνίδι. Με χιουμοριστική προσέγγιση, το #kazanτί διερευνά τις έννοιες του παιχνιδιού, της τύχης και της ταυτότητας. Στα τουρκικά, «kazanmak» σημαίνει «νίκη, απόκτηση πλούτου» (καζαντίζω = πλουτίζω). Και στην τελική, τι κερδίζουμε και τι χάνουμε;

Βλέποντας ότι στην κυπριακή θεατρική σκηνή απουσιάζουν έργα που μιλούν για την μπερδεμένη μας ταυτότητα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μαγικό #kazanτί που μας αφορά και που αγγίζει το χάος που έχουμε μέσα μας ως λαός. Η διαδικασία της έρευνας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 παίρνοντας συνεντεύξεις από ιδιοκτήτες και παίκτες καζαντί. Διερευνούμε την ύπαρξη του καζαντί μέσα από τον χρόνο και την μνήμη των ανθρώπων. Τι θυμούνται οι διάφορες γενιές από αυτό το τυχερό παιχνίδι; Πώς άλλαξαν οι συνθήκες και τα βιώματα με την πάροδο των χρόνων; Πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες της ρίζας, της ταυτότητας, του «ανοίκω κάπου»;  Σε ποιο βαθμό μας καθορίζουν;

Σύλληψη ιδέας: Ναταλία Παναγιώτου
'Ερευνα-Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Ναταλία Παναγιώτου, Άννη Σοφοκλέους, Δέσποινα Χρυσάνθου
Sound Design: Μάριος Μηνά
Φωνές/Μουσική: Δημήτρης Μεσημέρης, Abnormals Rap Crew, Αφροδίτη Δερματά, Μαρίνος Ρωμαίος Καλότυχος
Δημιουργίες: Τούτον, Anemone, The rose factory

FB ομάδας: Γιασεμίν
Instagram: Yasemin.collective
FB υπεύθυνου ατόμου: Natalia Panagiotou

Ώρα έναρξης: 7:30μ.μ.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 22797693 / 22797694 (Δευτ-Παρ. 9:00–14:00)

Διοργανωτής: Δήμος Λευκωσίας

Σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνίας 19 Ιουλίου 2021, θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην εκδήλωση σε άτομα που:

1.  Έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες.
2. Νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες
3.  Παρουσιάσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Όλα τα πρόσωπα θα πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης εάν νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate), μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή αποδέσμευσης για νόσηση από την ασθένεια του COVID-19.

Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Πρόσωπα  ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διατάγματα και κατευθυντήριες οδηγίες που εφαρμόζονται χώρους όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις (χρήση μάσκας, αποστάσεις, κτλ).