Nicosia²: Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα για νεοφυείς επιχειρήσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Nicosia²: Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα για νεοφυείς επιχειρήσεις
Τρι, 14 Σεπ. 2021 14:05

Nicosia²: Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα για νεοφυείς επιχειρήσεις

Έναρξη υλοποίησης προγράμματος Nicosia² για την επιτάχυνση νεοφυών επιχειρήσεων.

Το Kέντρο Aριστείας CYENS (πρώην RISE) και το CYENS Techub ανακοινώνουν νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων, το Nicosia² (Nicosia Squared).

Το Nicosia² εστιάζει στην ανάπτυξη έργων που χρησιμοποιούν ψηφιακά δίδυμα ως τρόπους αντιμετώπισης προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι κάτοικοί τους.

Στόχος του Nicosia² είναι να επιταχύνει και να υποστηρίξει υποσχόμενες ομάδες, μέσω πρακτικής εκπαίδευσης, σε μοντέλα επιχειρήσεων, σχεδιασμό υπηρεσιών, διαχείριση έργου και χρηματοδότηση, παρέχοντας επίσης καθοδήγηση στη μετατροπή ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις, καθ `όλη τη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε τέσσερις φάσεις για να υποστηρίξει τις ομάδες σε κάθε στάδιο. Κατά την πρώτη φάση (soft application phase), αιτητές από όλη την Κύπρο καλούνται να προτείνουν ιδέες που αφορούν τις έξυπνες πόλεις / ψηφιακά δίδυμα και που θα πληρούν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα κριτήρια:

• Καινοτομία που αποφέρει κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη,
• ευκαιρίες απασχόλησης,
• συμβολή στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs),
• επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν στην πρώτη φάση, θα κληθούν ακολούθως να συμμετάσχουν σε ένα Basecamp, διάρκειας μίας εβδομάδας (4-8 Οκτωβρίου 2021), για να συνεργαστούν με ειδικούς στην προετοιμασία των αιτήσεών τους για συμμετοχή στον Eπιταχυντή.

Το CYENS Techub εκμεταλλεύεται τη γρήγορη ανάπτυξη των εννοιών smart city για να προσφέρει στους συμμετέχοντες βοήθεια στην ταχεία ανάπτυξη και κλιμάκωση των επιχειρηματικών ιδεών τους. Η σύνδεσή του Κέντρου με το Δήμο Λευκωσίας θα βοηθήσει στη δημιουργία εύρωστων και αποτελεσματικών λύσεων που θα είναι έτοιμες για πιλοτική εφαρμογή.

Xρονοδιάγραμμα προγράμματος

6 Σεπτεμβρίου 2021 Ανακοίνωση προγράμματος και πρώτη φάση αιτήσεων (Προθεσμία 26 Σεπτεμβρίου)
15 Σεπτεμβρίου 2021 Ενημερωτική συνεδρία – Online
2 Οκτωβρίου 2021 Πρόσκληση επιλεγμένων υποψήφιων ομάδων να συμμετάσχουν στο Basecamp
4 – 8 Οκτωβρίου 2021 Basecamp
8 Οκτωβρίου 2021 Τελική φάση αιτήσεων & ανακοίνωση επιλεγμένων ομάδων για το Nicosia²
18 Οκτωβρίου – 17 Ιανουαρίου 2022 Διεξαγωγή Nicosia²
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CYENS Techub.

Σχετικά με το CYENS Techub
Στο πλαίσιο της αποστολής του Κέντρου Αριστείας CYENS για την προώθηση της καινοτομίας σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς και τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, το Κέντρο εγκαινίασε τον πρώτο χώρο συνεργασίας, Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), πρωτοτυπίας και παροχής συμβουλών στην Κύπρο, CYENS Techub. Λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ των μελών της και των υπηρεσιών εμπειρογνωμοσύνης του Κέντρου, το CYENS Techub στοχεύει στον μετασχηματισμό και την ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας παρέχοντας ένα χώρο απεριόριστων ευκαιριών δικτύωσης τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρείες, στην καρδιά της Λευκωσίας.

Το έργο « Κόμβος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Λευκωσίας» που περιλαμβάνει και τη λειτουργία του Thinker Maker Space και του χώρου συνεργασίας Techub του Κέντρου Αριστείας CYENS,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας 6: «Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για την προγραμματική περίοδο 2014-2020”, από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας.

To CYENS Techub δημιουργήθηκε από τo CYENS CoE μέσω του έργου RISE που έλαβε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 βάσει της Συμφωνίας Επιχορήγησης Αρ. 739578 και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του Υφυπουργείου  Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.