Διαγωνισμός Έργου Τέχνης για το Δημοτικό Θέατρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Διαγωνισμός Έργου Τέχνης για το Δημοτικό Θέατρο
Τρι, 05 Οκτ. 2021 12:05
  • Σύμφωνα με τον περί του Ελάχιστου Υποχρεωτικού Ποσοστού Εμπλουτισμού των Δημοσίων Κτηρίων με Έργα Τέχνης Νόμου του 2009
Ο Δήμος Λευκωσίας προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή του καταλληλότερου έργου τέχνης για τοποθέτηση στο Δημοτικό Θέατρο, σύμφωνα με τον περί του ελάχιστου Υποχρεωτικού Ποσοστού Εμπλουτισμού των Δημοσίων Κτηρίων με Έργα Τέχνης Νόμο του 2009 (Ν.57(Ι)/2009).

Η αμοιβή του/ης εικαστικού για το/α έργο/α κατά την παράδοσή του/ους, συνεκτιμημένων των δαπανών σχεδίασης, ετοιμασίας της πρότασης, εκτέλεσης και εγκατάστασης, θα είναι €66.000 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και αναλύεται ως ακολούθως:
  • Αμοιβή για το έργο
  • Έξοδα κατασκευής και εγκατάστασης
  • Πρόβλεψη για φωτισμό, ήχο ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική υποστήριξη
Περαιτέρω, θα δοθούν δύο χρηματικά βραβεία ύψους €2.000 το κάθε ένα για τις δύο επόμενες καλύτερες προτάσεις αναφορικά με το έργο.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εικαστικοί μπορούν να επισκεφθούν το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για να δουν και να μελετήσουν το χώρο όπου προτείνεται να τοποθετηθεί το έργο τέχνης. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί  ξενάγηση την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου  2021 και ώρα 10:00π.μ. από εκπρόσωπο του Δήμου.

Η δήλωση ενδιαφέροντος αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση στο διαγωνισμό και θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης maria.petsa@nicosiamunicipality.org.cy

Οι προτάσεις των εικαστικών θα πρέπει να παραδοθούν από τους εκπροσώπους τους το αργότερο μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2022, μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. και 13:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό (τα έγγραφα-όρους και παραρτήματα) παρακαλώ όπως επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy