Δήμος Λευκωσίας - Έναρξη εργασιών για το Αντιπλημμυρικό Έργο στις οδούς Άρεως, Ονησίλου, Αθηνών, Αχιλλέως, Ξάνθης Ξενι

Έναρξη εργασιών για το Αντιπλημμυρικό Έργο στις οδούς Άρεως, Ονησίλου, Αθηνών, Αχιλλέως, Ξάνθης Ξενι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2021) / Έναρξη εργασιών για το Αντιπλημμυρικό Έργο στις οδούς Άρεως, Ονησίλου, Αθηνών, Αχιλλέως, Ξάνθης Ξενι
Παρ, 29 Οκτ. 2021 11:00
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό για την έναρξη των εργασιών που αφορούν το νέο Αντιπλημμυρικό Έργο στις οδούς Άρεως, Ονησίλου, Αθηνών, Αχιλλέως, Ξάνθης Ξενιέρου στην εντός των τειχών πόλη.

Το έργο, που θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις, θα έχει συνολική διάρκεια 5 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Βασικός στόχος του έργου είναι η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου οχετών ομβρίων για την απορροή των νερών της βροχής, γεγονός που θα επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες που σημειώνονται.

Επιπρόσθετα, θα εκτελεσθούν εργασίες αντικατάστασης του δικτύου Αποχετευτικού, υπογειοποίηση δικτύων Τηλεπικοινωνιών και ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων.

Οι κατασκευαστικές εργασίες της πρώτης φάσης του έργου περιλαμβάνουν τις οδούς Αθηνών και Ονησίλου και θα αρχίσουν στις 8 Νοεμβρίου 2021. Ορισμένες προκαταρκτικές εργασίες ενδεχομένως να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου 2021 (τμήμα Πατριάρχου Γρηγορίου) χωρίς ωστόσο να υπάρξει παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα ακολουθήσουν οι εργασίες της δεύτερης φάσης στις οδούς Ξάνθης Ξενιέρου, Άρεως και Αχιλλέως.