Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο τμήμα της Λεωφόρου Λάρνακος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο τμήμα της Λεωφόρου Λάρνακος
Πεμ, 04 Νοε. 2021 11:00
•   Προτεραιότητα η ασφαλής διακίνηση πεζών και οχημάτων
 
Τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου τμήματος της Λεωφόρου Λάρνακος πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, από τον Δήμαρχο Λευκωσίας και επιχειρηματίες της περιοχής.
 
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι «για το Δήμο αλλά και για τους πολίτες η αναβάθμιση ολόκληρης της λεωφόρου Λάρνακος είναι επιβεβλημένη». «Θα έπρεπε», τόνισε, «να είχε τεθεί σε προτεραιότητα από τα αρμόδια τμήματα του Κράτους ιδιαίτερα όταν Λεωφόροι όπως η Λάρνακος,  Αμμοχώστου,  Νίκης,  Αθαλάσσας, Διγενή Ακρίτα, θεωρούνται κομβικής σημασίας για την επιτυχία των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προνοούνται στο Οργανωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας».
 
Ενδεικτικά ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι για να μπορεί να προωθηθούν αλλαγές που θα αμβλύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα – όπως για παράδειγμα οι μονοδρομήσεις κύριων οδικών αξόνων – θα πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των πιο πάνω λεωφόρων.
 
Μνεία έκανε και στο επικαιροποιημένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας εκφράζοντας την ελπίδα όπως τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα υλοποιήσουν άμεσα τις πρόνοιες του.
 
Το έργο
Το έργο της αναβάθμισης τμήματος της Λεωφόρου Λάρνακος περιλαμβάνει ανακατασκευή του οδοστρώματος, κατασκευή νέων πεζοδρομίων με οδηγό όδευσης τυφλών και δίκτυο διαβάσεων για διασφάλιση της προσβασιμότητας.  Στο δρόμο έχει τοποθετηθεί φωτοελεγχόμενη διάβαση πεζών με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών.
 
Δημιουργήθηκαν νέοι παρόδιοι κόλποι στάθμευσης - συμπεριλαμβανομένων 8 θέσεων στάθμευσης για οχήματα τροφοδοσίας και 3 θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ – που ενισχύουν τον εμπορικό χαρακτήρα της Λεωφόρου προς όφελος των επιχειρηματιών της περιοχής.
 
Δημιουργήθηκαν ακόμη νέες στάσεις λεωφορείων, αναβαθμίστηκε το δίκτυο Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας και εγκαταστάθηκαν οι πρόνοιες του συστήματος της έξυπνης πόλης.
 
Φυτεύτηκαν 21 ώριμα δέντρα με αυτόματο σύστημα άρδευσης για την ενίσχυση του πράσινου στοιχείου της Λεωφόρου ενώ από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του έργου είναι η κατασκευή ποδηλατοδρόμου ο οποίος θα ενοποιηθεί  με το υπό διαμόρφωση δίκτυο ποδηλατοδρόμων.
 
«Ο Δήμος Λευκωσίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα συνεχίσει να υλοποιεί έργα που αναβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών και μετατρέπουν την πρωτεύουσα σε πόλη λειτουργική, όμορφη, προσβάσιμη», είπε τέλος ο Δήμαρχος Λευκωσίας.