Δήμος Λευκωσίας - Ανοικτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες

Ανοικτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2021) / Ανοικτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες
Παρ, 12 Νοε. 2021 14:58
Διορθώνοντας το Παρόν μέσω της Καινοτομίας με γνώμονα την Τέχνη

Το Κέντρο Αριστείας CYENS,  καλεί καλλιτέχνες που εργάζονται στο μεταίχμιο  μεταξύ επιστημών τεχνολογίας και τεχνών να υποβάλουν αίτηση για μια 6μηνη υποτροφία (fellowship) που θα αφορά μια από τις 21 προκλήσεις που έχουν καθοριστεί  από 12 Περιφερειακά Κέντρα STARTS (Science, technology and arts)  και τα τοπικά τους δίκτυα εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και τοπικών ηγετών.

Το Repairing the Present γεννήθηκε από την πεποίθηση ότι οι λύσεις στα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας πρέπει να προέρχονται από την κατανόηση των τοπικών και περιφερειακών ιδιαιτεροτήτων προτού μεταφραστούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Καλούμε τους καλλιτέχνες να σκεφτούν παγκόσμια και να δράσουν τοπικά για να επιδιορθώσουν το παρόν και να χτίσουν το μέλλον που χρειάζεται ο κόσμος μας.

Τo σύνολο των υποτροφιών (fellowships) ενθαρρύνουν τους καλλιτέχνες να ασκήσουν κριτική στο παρόν, να αμφισβητήσουν τις υπάρχουσες πρακτικές σε διαφορετικούς κλάδους, να εξερευνήσουν πέρα από τους τρέχοντες περιορισμούς, να ξανασκεφτούν το βιώσιμο μέλλον, να μάθουν από το ερευνητικό πεδίο και να συνεργαστούν στενά με ειδικούς για να φέρουν στο τραπέζι καλλιτεχνικές λύσεις σε ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Κάθε υποτροφία (fellowship) θα έχει προϋπολογισμό 40.000 EUR.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έως και 3 διαφορετικές προκλήσεις. Οι καλλιτέχνες που υποβάλλουν αίτηση για περισσότερες από μία προκλήσεις θα είναι τελικά επιλέξιμοι για μόνο μια από αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις και το ανοιχτό κάλεσμα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.starts.eu/starts-regional-centres-repairing-the-present/

Η πρωτοβουλία S+T+ARTS είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποσκοπεί στην εισαγωγή καλλιτεχνικών προοπτικών στη διαδικασία καινοτομίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της σημερινής κοινωνίας.