Τι παίζει αυτή την εβδομάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Τι παίζει αυτή την εβδομάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Δευ, 15 Νοε. 2021 14:55
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας περνάει στην τρίτη του εβδομάδα και συνεχίζει το πρόγραμμά του με ρεσιτάλ πιάνου, ροκ μουσική συναυλία, θέατρο για παιδιά και μεγάλους αλλά ακόμα δύο λογοτεχνικούς περιπάτους στους δρόμους της Παλιάς Λευκωσίας.

Αναλυτικά αυτή την εβδομάδα θα δούμε:

Τρ 16 Νοε, 20:30 
«Φθινοπωρινά Όνειρα»
Ρεσιτάλ πιάνου της Άννας Αβρααμίδου
Μουσική

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας περήφανα φιλοξενεί την 13χρονη πιανίστρια Άννα Αβρααμίδου, ανοίγοντας διάπλατα τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας για να φιλοξενήσει το αναδυόμενό της ταλέντο. Η χαρισματική, πολυβραβευμένη Κύπρια έφηβη πιανίστρια θα μας μεταφέρει νοερά, με όχημα το πιάνο της στα όνειρα του φθινοπώρου. Η Άννα Αβραμμαμίδου θέλει να μας ταξιδέψει σε μουσικούς κόσμους σε αποχρώσεις με έντονο συναισθηματισμό και ρομαντισμό με επιλογές κομματιών από τον Beethoven, τον Mendelssohn και τον Chopin μέχρι τον Rachmaninov και άλλους αγαπημένους τους σπουδαίους κλασικούς συνθέτες. 

Σάβ 20 Νοε, 20:30, (75’)
Santa Semeli and the Monks
Μουσική

H Σεμέλη Οικονόμου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο τη διεθνή μπάντα της Santa Semeli and the Monks στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς της θα ξεσηκώσουν το κοινό σε ροκ ήχους, μουσικές και τραγούδια βασισμένα στο νέο του δίσκο τους που τιτλοφορείται “Ludwing” σε μία ροκ συναυλία που θα διασκεδάσει το κοινό. 
Το συγκρότημα Santa Semeli and the Monks έρχεται για να βγει έξω από τα πλαίσια και να ξεπεράσει είδη και μορφές τέχνης σε μια παράσταση που θα γιορτάσει τη μουσική και το θέατρο. Με επικεφαλής τη Σεμέλη Οικονόμου, η παράσταση διακατέχεται από φιλοσοφικούς προβληματισμούς με τα τραγούδια να βασίζονται στην ποίησή της, που μας ταξιδεύουν στους κύκλους της ζωής, εξετάζοντας και σχολιάζοντας όλες τις πτυχές της κοινωνίας και της ανθρώπινης φύσης. Οι συντελεστές υπόσχονται να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα ενός πάρτι, μια τελετή και μια συνάντηση ταλέντων όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει κάτι καινούργιο.
Τραγούδι: Σεμέλη Οικονόμου
Κιθάρα: Haraldur Agustsson
Νταμς: Matt McCloud
Μπάσο: Dion Palumbo
Πιάνο: Αντρέας Παντελή
Κρουστά: Μάριος Νικολάου
Βίντεο προβολές: Sakari Laurila
Φωτισμός: Καρολίνα Σπύρου
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

«STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο»
Κυρ 21 Νοε, 17:00 (60΄)
Παιδικό Θέατρο

Μπορεί άραγε ένα άγαλμα κι ένα κορίτσι να γίνουν φίλοι παντοτινοί και να γυρίσουν μαζί τον κόσμο;
Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος και ο χορογράφος Παναγιώτης Τοφή παρασύρονται από την ιστορία που επινόησε ο στιχουργός Σταύρος Σταύρου και με όχημά τους την πρωτότυπη μουσική του κορυφαίου Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου δημιουργούν μια πανδαισία μουσικών, εικόνων και χρωμάτων. Μια παράσταση για θεατές από 0 χρόνων, που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Ο λόγος δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην παράσταση είναι φανταστική. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει επινοηθεί ειδικά για την παράσταση αυτή.
Ένα κορίτσι σε μια βάρκα ξεκινάει το ταξίδι του προς το άγνωστο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Βρίσκει καταφύγιο σε μια άγνωστη χώρα και ξεκουράζεται σε ένα παγκάκι, κάτω από ένα άγαλμα-στρατιώτη. Πολύ σύντομα μια τρελή αποκάλυψη ανατρέπει τα πάντα: πρόκειται για ένα άγαλμα που έχει ζωή! Μπορεί άραγε ένα άγαλμα και ένα κορίτσι να γίνουν φίλοι παντοτινοί και να γυρίσουν μαζί τον κόσμο; Μπορεί το κορίτσι να μάθει στο άγαλμα πώς είναι να ζεις αληθινά και να το πείσει να αφήσει από το χέρι του για πάντα το σπαθί που κρατάει;

Ένας έργο ύμνος στην ειρήνη, την φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης!

Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Κώστας Σιλβέστρος- Παναγιώτης Τοφή
Μουσική σύνθεση/επί σκηνής: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Σχεδιασμός προβολών: Άννα Φωτιάδου
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη/φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου
Μουσική εκτέλεση κατά τη διάρκεια των προβών: Ανδρέας Μιχαλόπουλος
Ερμηνεύουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονι Παπαμιχαήλ

Λογοτεχνικούς Περιπάτους 1821 στους δρόμους της Παλιάς Λευκωσίας
Σαβ 20, Κ 21 Νοε, 16:00 (60΄)

Ο περίπατος αρχίζει από την Πλατεία της Αρχιεπισκοπής και η πρώτη στάση είναι η Παλαιά Αρχιεπισκοπή με αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τη δράση και τη θυσία του ιδίου και των άλλων ιεραρχών και των προκρίτων της Κύπρου, τον Ιούλιο του 1821. Αναφορά θα γίνει και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Η δεύτερη στάση θα είναι η οικία του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και τελευταία στάση θα είναι ο περίβολος του ναού της Φανερωμένης, όπου υπάρχει και το κενοτάφιο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και άλλων  μαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821. Οι περίπατοι συνδιοργανώνονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Χρυσός Χορηγός Φεστιβάλ: Υφυπουργείο Τουρισμού
Αργυρός Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χάλκινος Χορηγός: ECOMMBX

Χορηγός Επικοινωνίας Μουσική: ANT1
Χορηγός Επικοινωνίας Θέατρο: Avant Garde
Χορηγός Επικοινωνίας Παράλληλο Πρόγραμμα: OMEGA TV

Υποστηρικτές: Δήμος Αγίας Νάπας, Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», Λεβέντειος Πινακοθήκη, Mayopoula Dine & Wine, Map Hotel, Nissi Beach Resort, Travelhouse, Vassos Psarolimano

Πληροφορίες:
Εισιτήρια: Καταστήματα Stephanis παγκύπρια & www.soldoutticketbox.com / 70007705.
Πληροφορίες: 22797979.