Εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης μόνο για κατοίκους (RESIDENCE PARKING) σε δρόμους του πυ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2021) / Εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης μόνο για κατοίκους (RESIDENCE PARKING) σε δρόμους του πυ
Τετ, 17 Νοε. 2021 10:20
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι με βάση τις πρόνοιες του περί Δήμων Νόμο και τους Περί Τροχαίας Δημοτικούς Κανονισμούς θα προχωρήσει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, 2021 στην εφαρμογή του Συστήματος «Στάθμευση Μόνο για Κατοίκους» (RESIDENCE PARKING) στις οδούς Νικηταρά, Σαχτούρη, Παύλου Νιρβάνα, Απελλή, Παπαφλέσσα και Σβορώνου στην ενορία Αγ. Ομολογητών.

• Στους πιο πάνω δρόμους οι κάτοικοι θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα όλο το 24ωρο, σε συγκεκριμένα σημεία δρόμων, που υποδείχθηκαν με την τοποθέτηση συγκεκριμένων πινακίδων και με ανάρτηση συγκεκριμένης ειδικής κάρτας στον ανεμοθώρακα του οχήματός τους που προμηθεύτηκαν ήδη.
• Οι επισκέπτες Κυβερνητικών Υπηρεσιών και άλλων γραφείων στην περιοχή θα μπορούν να σταθμεύουν σε σημεία συγκεκριμένων δρόμων, που καθορίστηκαν με συγκεκριμένες πινακίδες για το χρονικό διάστημα των 60 λεπτών, από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ (7:00-19:00).
• Οι θέσεις για διπλωματικά οχήματα, θέσεις ΑμεΑ και τροφοδοσίας παρέμειναν ως είχαν.
• Από τις 19:00 - 07:00 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες κατοικιών θα μπορούν να σταθμεύσουν χωρίς οποιαδήποτε χρονική ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα απόκτησης της μοναδικής ειδικής κάρτας στάθμευσης, έχουν μόνο οι κάτοικοι ή ένοικοι της κάθε οριζόντιας ανάπτυξης (κατοικία ή διαμέρισμα) για στάθμευσή τους στους προαναφερόμενους δρόμους με την ανάρτηση της κάρτας αυτής στον ανεμοθώρακα του οχήματος, ώστε να υπάρχει οπτικός έλεγχός της, από την Υπηρεσία των Τροχονόμων.  

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση με το θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Γιάννα Κωνσταντίνου στο τηλέφωνο 22797480.