Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με Πρόεδρο του ΔΗΚΟ
Τετ, 01 Δεκ. 2021 14:05
Αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, υπό τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, επισκέφτηκε τον Δήμο Λευκωσίας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, είχε την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Δήμαρχο Λευκωσίας να τονίζει για άλλη μια φορά την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στις σωστές βάσεις.

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται μια μεταρρύθμιση που θα καθιστά τους δήμους πιο λειτουργικούς, πιο αποδοτικούς, ανεξάρτητους οικονομικά και διοικητικά ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες τους, επεσήμανε.

Εξέφρασε την ισχυρή άποψη ότι η Λευκωσία να μετατραπεί σε μια ενιαία πόλη που να συμπεριλαμβάνει τους Δήμους Λευκωσίας, του αστικού Στροβόλου, την Έγκωμη, τον Άγιο Δομέτιο και την Αγλαντζιά. «Αυτό είναι απαραίτητο για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό είτε αυτός είναι πολεοδομικός, είτε κυκλοφοριακός είτε αφορά θέματα συγκοινωνιών. Επιπρόσθετα ένας ενιαίος δήμος θα επιβάλει ενιαία τη νομοθεσία, είτε αυτό αφορά παρανομίες πολεοδομικές ή παρανομίες στη στάθμευση», είπε.

Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ ξεναγήθηκαν στον τρίτο όροφο - οροφή του Δημαρχείου.