Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2021 / Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λευκωσίας
Τρι, 14 Δεκ. 2021 15:35
Οι Υπεραγορές Αθηαινίτη και ο Δήμος Λευκωσίας βοηθούν έμπρακτα τις οικογένειες που έχουν ανάγκη

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Υπεραγορές «Αθηαινίτης», η Κλαδική Καλλιτεχνών της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και η Vali Amusement Ltd παρέδωσαν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, 509 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης, σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της δημαρχούμενης περιοχής. Τα πακέτα παραδόθηκαν απευθείας στους Διευθυντές των σχολείων, καθώς λόγω των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της καθιερωμένης ειδικής τελετής. Στόχος των πακέτων είναι η κάλυψη των αναγκών των 509 παιδιών και των οικογενειών τους σε τρόφιμα και ψυχαγωγία για την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Συγκεκριμένα, το πακέτο αγάπης περιλαμβάνει δωροεπιταγές συνολικής αξίας €20,360 από τις Υπεραγορές «Αθηαινίτης» για προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, οι οποίες είναι αποτέλεσμα χορηγίας εξ ημισείας του Δήμου Λευκωσίας και των Υπεραγορών. Οι δωροεπιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη στο τμήμα τροφίμων των Υπεραγορών «Αθηαινίτης».

Επιπλέον, το πακέτο αγάπης περιλαμβάνει δωρεάν εισιτήρια για την παιδική θεατρική παράσταση «Το ταξίδι της Παπλωματούς» που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 16:00 στο Οίκημα της ΠΕΟ, η οποία είναι μια προσφορά της Κλαδικής Καλλιτεχνών θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, καθώς επίσης εισιτήρια εισόδου/χρήσης του χριστουγεννιάτικου πάρκου παιχνιδιών (Λούναπαρκ) που λειτουργεί εντός του Δήμου στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Νταβίλα.      

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των Υπεραγορών «Αθηαινίτης», της Κλαδικής Καλλιτεχνών της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και της Vali Amusement Ltd για την πολύχρονη συνεργασία, την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει διαχρονικά την επιχείρηση, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά φέτος, χωρίς τη στήριξη αυτή, ο Δήμος δεν θα μπορούσε μονομερώς να καλύψει το κόστος της δράσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Δήμος, έχοντας ψηλά στις προτεραιότητές του τα θέματα πρόνοιας και της έμπρακτης στήριξης των δημοτών του που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες δε θα μπορούσε, ειδικά φέτος που οι οικογένειες αυτές χρειάζονται όσο ποτέ τη βοήθειά του, να μην υλοποιήσει τη δράση των χριστουγεννιάτικων πακέτων. Ως εκ τούτου, παρά τη σχετική οδηγία από το αρμόδιο Υπουργείο για περικοπές δαπανών και αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Δήμου και την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται και ο Δήμος λόγω της πανδημίας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά την συνεδρία του ημερομηνίας 18 Νοεμβρίου 2021, όπως διαθέσει το ποσό €10.180 για την δράση των χριστουγεννιάτικων πακέτων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της δράσης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Κλαδική Καλλιτεχνών της ΠΕΟ που προσφέρει ένα απόγευμα ποιοτικής ψυχαγωγίας πλαισιωμένο με θέατρο, μουσική, θέαμα και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά καθώς επίσης και την εταιρεία Vali Amusement Ltd που προσφέρει μια εμπειρία ψυχαγωγίας στο χριστουγεννιάτικο πάρκο παιχνιδιών που λειτουργεί στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Νταβίλα.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος σημείωσε ότι μέσα από την δράση στηρίζονται έμπρακτα οι δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και αποτελεί την απόδειξη ότι εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον, ευαισθητοποίηση και ανθρωπιά, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες και ακόμη περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα.

Καταληκτικά, εξέφρασε την ευχή όπως οι συνθήκες βελτιωθούν και καταστούν ευνοϊκές, ώστε η του χρόνου η εκδήλωση πραγματοποιηθεί δια ζώσης και σε συνθήκες ομαλότητας και ευχήθηκε σε όλους υγεία και Καλά Χριστούγεννα.