Δήμος Λευκωσίας - Σύγχρονες Φωτογραφικές Πρακτικές στο NiMAC

Σύγχρονες Φωτογραφικές Πρακτικές στο NiMAC

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Σύγχρονες Φωτογραφικές Πρακτικές στο NiMAC
Παρ, 14 Ιαν. 2022 10:10
Α Ν Ο Ι Κ Τ Η   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες οι οποίοι ασχολούνται με τη Φωτογραφία και επιθυμούν να υποβάλουν προτάσεις για το εκθεσιακό και εκδοτικό πρόγραμμα του NiMAC με γενικό τίτλο Σύγχρονες Φωτογραφικές Πρακτικές στο NiMAC. Κύριος στόχος του προγράμματος αυτού είναι η παρουσίαση της έρευνας και του έργου σύγχρονων φωτογράφων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εστιάζει σε φωτογραφικά έργα που διαπραγματεύονται θέματα σχετικά με την Κύπρο. Επιδιώκει να προσεγγίσει και να αναδείξει με κριτικό τρόπο τις κοινωνικοπολιτικές και πολιτισμικές πραγματικότητες της κυπριακής αποικιοκρατικής και μετα-αποικιοκρατικής εμπειρίας, ευελπιστώντας σε ένα γόνιμο προβληματισμό, καθώς και στην επαναξιολόγηση του παρελθόντος και του παρόντος της Κύπρου.

Σημαντικές θεματικές υπό διαπραγμάτευση περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα φύλου και ταυτότητας, ιστορίας και μνήμης, χώρου και χρόνου, τόπου και τοπίου, νεωτερικότητας και μοντερνισμού, αρχαιολογίας και παράδοσης, αρχιτεκτονικής και τέχνης.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022

Περισσότερα εδώ