Δήμος Λευκωσίας - Συνάντηση γνωριμίας Δημάρχου Λευκωσίας με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο

Συνάντηση γνωριμίας Δημάρχου Λευκωσίας με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Συνάντηση γνωριμίας Δημάρχου Λευκωσίας με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο
Παρ, 14 Ιαν. 2022 12:55
Τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη επισκέφθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Oren Anolik στην πρώτη τους συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Αύγουστο. Η συζήτηση κινήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τους δύο άνδρες να αναφέρονται σε θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση τους τομείς της επιστήμης, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ζήτησε την συνδρομή του πρέσβη του Ισραήλ στην διεύρυνση της «γέφυρας» συνεργασίας με την χώρα του, ιδιαίτερα σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πρακτικών Έξυπνων Πόλεων. Από την πλευρά του ο κ. Anolik τον προσκάλεσε στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να του παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Muni World 2021, του παγκόσμιου εξειδικευμένου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο για την παρουσίαση αποδεδειγμένων βέλτιστων πρακτικών, καθώς και των βασικών προκλήσεων και απειλών που αντιμετωπίζουν οι Έξυπνες Πόλεις.