Δήμος Λευκωσίας - Απάντηση Δήμου Λευκωσίας στην ανακοίνωση του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας για τη Λεωφ. Μακαρίου

Απάντηση Δήμου Λευκωσίας στην ανακοίνωση του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας για τη Λεωφ. Μακαρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Απάντηση Δήμου Λευκωσίας στην ανακοίνωση του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας για τη Λεωφ. Μακαρίου
Παρ, 14 Ιαν. 2022 14:24
Καμία αβεβαιότητα δεν υπάρχει. Ο Δήμος έχει πολλάκις ξεκαθαρίσει, πως η λύση που εφαρμόζεται είναι προσωρινή και δεν έχει στόχο να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό.

Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Αναμένεται από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν με την δημιουργία του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε το σύστημα ελέγχου της εισόδου εξουσιοδοτημένων αυτοκινήτων που προνοεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης, να τεθεί σε λειτουργία.

Όπως επίσης αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα έργα επί της οδού Αναστασίου Λεβέντη, τα οποία θα ξεκινήσουν σε λίγες  εβδομάδες.

Ακόμη και σε αυτήν την μεταβατική περίοδο, όμως, με την προσωρινή λύση φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος της βιώσιμης κινητικότητας που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στο σύνολο του έργου. Να υπενθυμίσουμε ότι α) οι 3 λωρίδες για αυτοκίνητα μειώθηκαν στη 1 β) δημιουργήθηκε λεωφορειολωρίδα γ) δημιουργήθηκαν πλατύτερα, ισοεπίπεδα πεζοδρόμια δ) φυτεύτηκαν δεντροστοιχίες ε) δημιουργήθηκε αριθμός μικρών πλατειών στ) μειώθηκε το όριο ταχύτητας (20km) κ.α.

Όλα τα παραπάνω, πέρα από το αυξημένο αίσθημα ασφάλειας των πεζών, έχουν αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά την οδό.